Főoldal » Egykor és most – mérsékelt demokratikus politikai erő a választások szabályait már nem változtatná meg

Egykor és most – mérsékelt demokratikus politikai erő a választások szabályait már nem változtatná meg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Jelölő szervezet bejelentése – Pártok és független jelöltek esetén

 

Az önkormányzati választáson a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásába bejegyzett szervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) indulhatnak.
Ahhoz, hogy a szervezet jelöltet, listát állíthasson, a választási bizottságnál először magát a jelölő szervezetet kell nyilvántartásba vetetni, mégpedig olyan időpontban, hogy a jelölt vagy a lista bejelentésének idejére már megtörténjen a szervezet nyilvántartásba vétele. A nyilvántartásba vételhez a jelölő szervezetet be kell jelenteni
·         az Országos Választási Bizottságnál, ha a szervezet több megye, illetőleg a főváros és valamely megye területén is jelöltet vagy listát kíván állítani,
·         a területi választási bizottságnál, ha a szervezet csak egy megye, illetőleg csak a főváros területén, de azon belül több településen, fővárosi kerületben kíván jelöltet állítani,
·         a helyi választási bizottságnál, ha a szervezet csak egy településen vagy fővárosi kerületben kíván jelöltet állítani.
A jelölő szervezet bejelentését a P nyomtatvány kitöltésével és személyes leadásával vagy postai megküldésével kell megtenni. A nyomtatványhoz mellékelni kell a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásából a bíróság által 2010. július 16-át követően kiállított kivonatot.
Ha a szervezet kéri az emblémája feltüntetését a szavazólapon, akkor azt mellékelni kell szürkeárnyalatos, legalább 300 dpi felbontású JPEG vagy TIF kiterjesztésű elektronikus formátumban is.
Ha a szervezet kéri, hogy nevét a kisebbség nyelvén is feltüntessék a szavazólapon, a P nyomtatványhoz csatolni kell az N jelű nyomtatványt is.
A jelölő szervezetet a választási bizottság a bejelentését követő 2 napon belül veszi nyilvántartásba.

Utolsó módosítás dátuma: 2010.11.19.(OVI)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.