Főoldal » Gazdasági jogi környezet változtatása vállalkozásbarát környezetté – igény az IMF, a vállalkozások részéről

Gazdasági jogi környezet változtatása vállalkozásbarát környezetté – igény az IMF, a vállalkozások részéről

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sikeres Magyarország elképzelhetetlen a mikrovállalkozások gazdasági és jogi környezetének jelentős és gyors megújítása nélkül.


Azonnali figyelmet igényel Orbán Viktor miniszterelnök részéről a Magyarországi Hivatásos Parlamenti Lobbi vezető képviselője Országbíró Zoltán szerint, aki már április, május hónapban eljuttatta a gyakorlatias intézkedésekre tett javaslatokat a kormánypárti frakció vezetőjéhez Rogán Antalhoz és a miniszterelnöki hivatalhoz.


Indokolt a parlament jogalkotási ébersége ezen a területen, hiszen felszámolási és végelszámolási hullám alakult ki a nem vállalkozásbarát jogi környetet és hatósági fellépés következtében.


Parlamenthez érkezett javaslatok felhívják a figyelmet az indokolatlan technikai nehézséget teremtő mérleg leadási szabályozásra, vagy a piac beszűkülés miatti tartozásokra s ezzel összefüggő jogalkotási teendőkre.


Gazdasági környezet megváltoztatása késlekedése a munkaerőpiac gyengüléséhez, a belső piac további szűküléséhez vezet el a szakértők véleményei szerint.


Mi sem veszélyezteti jobban Magyarország sikereit, mint a félreismert gazdasági környezetből eredő káros jelenségek.


Munkahelyek megszűnése, mikrovállalkozások felszámolása nem előremutató folyamat – noha a folyamat vitelében állami pénzből érdekeltek, vagy kényszerbevételek kedvezményezettjei ezt nem ritkán “tisztázó folyamatként” láttatnák szívesen a döntéshozókkal!


Felsőfokon parlamenti szakértő – Bíró M. Márton

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.