Főoldal » Igazságügyi szolgáltató mediátori iroda részvétele a közös tulajdon megszüntetésében

Igazságügyi szolgáltató mediátori iroda részvétele a közös tulajdon megszüntetésében

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 


A tulajdon, a vele kapcsolatos jogviták visszanyúlnak az emberiség történelmében, mégis a korszerű igazságügyi szolgáltató mediátor iroda leggyakoribb jogvita esetei közé tartoznak.


 Legyen szó kastélyról, vagy kalyibáról a hozzáfűződő tulajdonosi jogok, érzelmek a válási mediáció, peres vagyoni mediáció tárgyai.


 Esetek jelentkezése előfordul válás előtt, válás közben tárgyalás után, de bírósági támogatás hatására a tárgyalás alatt is születik ilyen elhatározás a peres felek között.


 Bírósági keresetlevél átgondolása előtt a békítő vagyoni mediátori eljárás itt szinte nélközhetetlen a megfontolt érintett számára.


 


A párkapcsolati boldog évek alatt a közös gyarapodás (gyakran eltérő jövedelem, eltérő források között) folyamatos, néha mindez apósi, anyósi különtulajdonra bővítve, építkezve.


 Ezekben az ügyekben az első, személyes konzultáció igen értékes, mivel a kapkodó kereset benyújtás, jövedelemigazolás utáni szaladgálás helyett a még meglévő párbeszédre alapulva szakmai információk és konfliktuskezelő technikák segítségével a reális egyezség segíthető elő.


 

A bizalmatlanság a Felek között a közös mediátorral folytatott üléseken oldódik – s kiderül, ha minden érték pontosan beazonosítható, már nincs szükség ádáz pereskedésre,  több százezer forintért kirendelt igazságügyi szakértőre a per közben.Válás után előfordul, hogy az idő múlásával az egyik, vagy másik fél ráfordításokat végez.


Ezek elszámolási peres tárgyalásai előtt a vagyoni mediáció, az igazságügyi szolgáltató mediátor iroda eljárása forintban milliós megtakarításokat jelenthet!


Nem felejthető, hogy válás után vagyonmegosztás nélkül közös tulajdon jön létre, ahol az ingatlan minden részének egyidőben tulajdonosa minden tulajdonostárs.


Ilyen ráépítéseknél a jóhiszeműség vizsgálata a bírósági ítélet előtt, a tárgyaló mérlegelési gyakorlatában fokozottan kerül elő.


http://ugyfelszolgalat.lapozz.hu  – Ügyfélszolgálatok, szakértők a közös tulajdon peres ügyeiben!Közös tulajdon esetében előkerülhet a jogalap nélküli gazdagodás, mint jogcím. Ezért érdemes időben a válási mediátor, válás szakértő mediátor irodáját felkeresni! Kiemelt téma fogalom: közös tulajdon mediációban


Válási  mediátor – szakértő Bíró Mihály 


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.