Főoldal » Kit válasszunk?Kiben bízhatunk?

Kit válasszunk?Kiben bízhatunk?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kit válasszunk?Kiben bízhatunk ha kártérítés ügyintézésről van szó?

Előző bejegyzésemben megígértem , hogy lefestem nektek az előnyöket és hátrányokat.
Nem szeretnék senkit sem kritizálni vagy megsérteni, én független hozzáállással próbálom bemutatni a variációkat, hogy a hétköznapi emberek is megértsék miről is szól a fáma.

Mindenképpen el kell döntenünk a több lehetőség közül, számunkra melyik a legkedvezőbb. A célunk rövid idő alatt,kevés utánajárással minél nagyobb összeget szeretnénk kapni.

1. Személyesen intézem

Ahhoz, hogy sikerrel járjunk a biztosítónál, tudnunk kell, mitől lesz sikeres a kárrendezési ügy. Miért és mennyit lehet kérni az elszenvedett sérülésekért, milyen hivatalos iratokat kell benyújtanunk stb. Csak annak ajánlanám,aki nagy tudásanyaggal rendelkezik ezen a téren. Hiszen nem véletlen, hogy nem mi saját magunk intézzük az ilyesfajta ügyeinket.

Előnye: Senkivel se kell osztozni a megszerzett kártérítési összegen.

Hátránya: Rengeteg időt és energiát kell ráfordítani és elképzelhető, hogy egyáltalán semmi vagy nagyon kevés lesz a kártérítési összeg.

Természetesen a biztosító felajánlja ugyan a kért kártérítési összeget,csak kéri mutassunk be egy bizonyos dokumentumot. Pl. szakértői véleményt. Majd fél év eltelte után megismétlődik ugyan ez a beszélgetés, csak egy másik dokumentumot kérnek. A hosszú procedúra annyira kimeríti az embert, inább belemegy az egyezségbe,ami számára nem kedvező, csak legyen már vége az egésznek.
Így már tudjuk is, hogy ki jár a legjobban….

2. Ügyvédre bízzuk 

A jogi képviseletet leggyakrabban ügyvédre bízzuk, mert tudjuk szükségünk lesz támogatásra.Több ügyvéd, tisztelet a kivételnek már a kórházi ágyon megkörnyékezi etikátlan módon a sérültet,aki ahelyett, hogy tájékozódna a lehetőségei felől, aláírja a megbízási szerződést.
A kárrendezést a legtöbb ügyvéd peres úton intézi és előleget kér a munkájáért,emaitt elhúzódik az ügy és magas költségeket von maga után.
A szakértői vélemények is sokszor súlyos pénzösszegekbe kerülnek.
Továbbá az ügyvédnek 7 hónapja van , hogy bejelentse az ügyet a bíróságon,ezért nagyon lassú a folyamat. A legszörnyűbb része a dolognak, hogy a per évekig is elhúzódhat és szépen gyűlik az ügyvédi munkadíj ,amit akkor is kikell fizetni,ha nem nyertük meg a pert.
Az ügyvédi munkadíj: Általában százalékban előre meghatározott-sikerdíjon felül terheli az ügyfelet. 

Előnye: alapvető jogi támogatás 

Hátránya: hosszú ügyintézés, előzetes költségek 

3. Kártérítési ügyintéző cégre bízzuk 

Fejlettebb Nyugati országokban nem ismeretlen, hogy komoly csapatok alakulnak, magukba foglalva jogi,orvosi,szakértői,ügyfélszolgálati csoportokat annak érdekében, hogy kiálljanak az emberek jogaiért és megszerezzék nekik azt,ami jogosan illeti őket.
Legfőbb céljuk peren kívül,legrövidebb idő alatt,legmagasabb kártérítést megszerezni. 
Nem kérnek előleget, sőt egyenesen megelőlegezik az egész ügyintézés költségeit. Biztosak lehetünk benne,hogy minden erejükkel igyekezni fognak,hiszen nem jótékonysági szervezetek,az ő költségeik növekednek,ha nem dolgoznak rendesen. Nem meglepő,hogy nem egy ember,hanem egy csapat munkáját fizetik meg,viszont nekik az érdekeik azt kívánják, hogy legjobban végezzék munkájukat  és a legnagyobb kártérítési összeget harcolják ki.
Előnye: magas kártérítési összeg

Hátránya: magasabb költségek 

Remélem segítséget tudtam nyújtani, hogy nagyobb rálátással rendelkezzetek. 
Várom a véleményeket, hogy ki melyik lehetőséget választaná illetve választotta illetve mennyire volt vele megelégedve! 

  

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.