Főoldal » Kormányzati decentralizáció lehet jó és sikeres politikai ötlet

Kormányzati decentralizáció lehet jó és sikeres politikai ötlet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Első hallásra bátor kijelentés a szaktárcák vidékre költöztetése, de akár az Európai Parlament példája szolgál jó példaként arra, hogy ez valóban eredményez decentralizációt.

Politikai körkép és bürokrácia

Soha nem rossz döntés egy kormányzati intézmény decentralizációja, főként a politikai és hatalmi koncentráció veszélyes mértéke mellett.

Ma Budapesten és az országban ez nem szerencsés adottság egy megfelelő kormányzáshoz.

A mérsékelt demokrata Országbíró Zoltán szerint – “Az átláthatóság jobban érvényesül majd, a fizikai távolság egyben a döntéshozatali előkészítés alaposságát is jobban górcső alá helyezi vidéken és a fővárosban.

Mérsékelt demokrata támogatás a decentralizációhoz

Egy decentralizált intézményekből álló kormányzat munkája erősebben kényszerül szakmai munkára, kevésbé alakul ki a teljes bürokrata hegemónia.”

Önmagában a Miniszterelnök hivatala tervezett várba költözése inkább politikai ambíciók vetülete és diplomáciai üzenetként értékelhetőek.

Vidéki minisztériumi apparátusok kialakulása, a kormányzati decentralizáció lehet egy jó döntés, ha kivitelezése gyors és takarékos!

Kép forrás: Árvai Károly Kormányzat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.