Főoldal » Közép-Európában a mérsékelt politika új erőkkel hozott változást Szlovákia, Szlovénia politikájában

Közép-Európában a mérsékelt politika új erőkkel hozott változást Szlovákia, Szlovénia politikájában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Közép-Európában a politikai változások a mérsékelt politikai erők megjelenését egyidejűleg teljesen eltérően, de párhuzamosan  mutatják a szélsőséges, radikális politizálás képviselőinek külön úton járó politikai erősödésével.


Szlovákia legfrissebb hírei mellett, Szlovénia adta a pártok életének legdinamikusabb változását a környező, szomszédos európai tagállamok között!


Érdekes a Közép-európai Közéleti Szemlében megjelent gondolat minden választó számára és politikai elemző számára:


Változó pártviszonyok a környező országokban


Szlovénia választási tapasztalatai az ottani régi pártokat szinte váratlanul érte – politizálásuk hibái vezettek az eredményhez.


Szlovákiában egy új párt (Új Többség) hasonlóan megrázta a szlovákiai régóta viaskodó pártok világát.


Több új párt részben a még nem korrumpálódott politikusaival juthat politikai erőtérhez és a fizetett hatalmi kommunikáció ezt se Szlovákiában, sem Szlovéniába nem akadályozta meg, nem tudta megakadályozni.


Magyarországon egy év múlva választások közelednek, bár a baloldal szerveződése, alakulatai hangosabbak talán soha nem volt az utolsó 12 évben jobb esélye a liberális, civil, mérsékelt politikai erőknek egy váratlanul sikeres választási szerepléshez.Szlovéniában két hónappal a választások előtt megalakult Pozitív Szlovénia egy erősebb társadalmi részvétel mellett megszerezte előnyét.


Ott is a hatalmon lévők elszakadása a társadalmi problémáktól vezetett el a lappangó társadalmi és választói elégedetlenséghez. (Közép-európai Közéleti Szemle)”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.