Főoldal » Politika lehetősége a választás tegnap, ma már rideg történelem!
Politika lehetősége a választás tegnap, ma már rideg történelem!

Politika lehetősége a választás tegnap, ma már rideg történelem!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Budapest és a vidék nagyvárosainak utcáin a politikai gyász megélése zajlik.

Haladó mérsékelt politikai látásmóddal, a tegnap választásából ma történelem lett.

Elveszett a tiszta választás, a társadalom akaratát és politikai színeit valóban tükröző választás Magyarországon immáron második alkalommal.

 

Milyen választás volt ez?
A kiegyensúlyozottabb politika iránt egyre növekvő az állampolgári  igény!

 

A választók most néztek szembe azzal a ténnyel, hogy a tegnap választási lehetőségéből mára bezáródott történelmi esemény lett.

Most érzékelték, hogy a választás már ott eldőlt, amikor választókerületek tömegébe nem mozgósítottak az ellenzéki pártok elég megfigyelőt!

Most érzékelték a kiegyensúlyozottabb politikai igényekkel rendelkezők, hogy a tiszta választás halála, maga az aránytalan választási törvény és maga a parlamentbe került politikai ellenzék.

 

Józan maradt a tüntetések alatt a politikai győztes, mert a rendőrség nem provokálja a politikai gyászukban demonstrálókat.  Rendezvényeket maga a jó idő nagyban segítette. Politikai buli utcai jelensége egyre ismertebb.

A tüntetők az összegyűlt tömeg láttán joggal tehetik fel a kérdést – Hol voltak az emberek a választási körzetekből (szavazókörökből)?

Hol volt a tüntetés 1-2 hónappal, 1-2 héttel a választás napja előtt?

Hol maradt el az “Egy Magyarország” politikát évek óta megjelenítő politikusok megfelelő léptékű támogatása?

 

Haladó mérsékelt politikai nézőpontból egyfelől az új kormány humánus konszolidációja lehet érték, másfelől az ellenzék tudatosabb megjelenése, célirányos és a vidéket ill. Budapestet egyformán foglalkoztató népszavazás lehet előremutató! ( pl. Európai Ügyészség érdekében, önálló és független közmédia csatornája, adómentes mikrovállalkozás kategória kialakítása  stb.)

A történelem és annak már történészek által feldolgozott, ismert lenyomatai, azonban kézzelfoghatóvá, közvetlenül megtapasztalhatóvá vált Magyarországon.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.