Főoldal » Strasbourgi nemzetközi bíróság előtt a magyar ügyek

Strasbourgi nemzetközi bíróság előtt a magyar ügyek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Magyarország tagja az Európai Tanácsnak, s egy haladó döntéssel aláírta az emberi jogok védelméről szóló, szabadságjogok védelméről szóló egyezményt!

 

Magyarországon eddig sem volt jogi segítségnyújtás az állam oldaláról a strasbourgi eljárásokhoz, a magyar állam általi jogsértések ügyeiben a magyar jogkereső emberek számára.

 

Elkötelezett irodák, jogvédő szervezetek álltak a jogkeresők rendelkezésére szabad piaci alapon.

 

Jogsérelmek, panaszok évente több ezres nagyságrendben fogalmazódnak meg Magyarországon. ( Okai:hosszú peres eljárások, illetmények ügyei, fogva tartás körülményei, tulajdon elvesztése, újságírók kitiltása parlamentből ügyei, egyházügyi jogszabály vitái stb.)

Magyar ügyek száma nagy az EJEB előtt.

 

 

Az EJEB (Strasbourg) egy nemzetközi bíróság.           Magyarországgal szemben,annyiban lehetett bírósági perek (Magyarország) után az EJEB-hez fordulni, amennyiben az állam általi jogsértések érintették az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok védelméről szóló Egyezményt.

 

Sem a kérelem elektronikus formája nem egyszerű, sem a jogsérelem és az emberi jogok védelmének egyezménye áttekintése, a már megszületett EJEB döntések indoklásai nem egyszerű olvasmányok.

 

EJEB kérelem  elindítása előtt, érdemes önkritikusan vizsgálnia minden jogkereső ügyfélnek, a magyarországi peres eljárásban a saját, vagy éppen a megbízott ügyvéd a per elhúzódásában tett szerepét.

 

Minden megindult kérelemnél az első időszakban annak eldöntése történik, hogy maga a kérelem (formai, tartalmi szempontok sokasága) befogadásra kerül-e a strasbourgi nemzetközi bíróság részéről!

 

Minden jogkereső ügyfélnek érdemes saját EJEB-hez fordulási ügyét komolyan venni és komolyan mérlegelnie!

 

Itt is igazzá válhat az “Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!” népi bölcsessége!

 

Jogkereső magyar emberek számára sajnálatosak azok a hírek, melyekben tisztviselők, vagy parlamenti képviselők vetik fel a strasbourgi bíróság hatásköre alóli kivonását Magyarországnak.

 

Ezzel az emberi jogok védelméről szóló egyezmény felmondását, módosítását megelőlegezve.

 

Magyar emberek számára ez egy jól működő és szükséges eljárástól való elesést jelentene……………………………………………………………………………………….. (Forrás: Első Kézből

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.