Főoldal » Tudatos választói magatartás érvényesül 2014-ben, vagy média vezérelt tömegpszichózisok?

Tudatos választói magatartás érvényesül 2014-ben, vagy média vezérelt tömegpszichózisok?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tudatos választói magatartás érvényesül 2014-ben, vagy média vezérelt tömegpszichózisok?

Ez a kérdés joggal foglalkoztat minden, a társadalomra figyelemmel lévő magyar lakost.

Válaszokat már kaptunk választások alakulására Csehországból, Horvátországból, de Magyarország “történelmi nemzetközi átjáróház” jellege és hatása a lakosságra mindig hordoz újdonságot.

Pártok és a választók viszonyára, ennek fontosságára tanulmányok részletesen mutattak rá, s ez az a pont, ahol 2014-es választások érdekességeket tartogathatnak.

Jelenleg az eltérő tapasztalatok a közvéleménykutatásokra hajlandóság csökkenését igazolják vissza. Ez a hibaszázalékok növekedésével járhat, hiszen döntő mértékben nem kap érdemi választ a kutató.

2014-ben a pártok és választók közötti viszony hitelesség válsága a pártok részéről jellemző.

Ehhez adódik hozzá a választói karakter és annak befolyásolásai. 2014-ben gátolja a választói döntések megfogalmazódását, hogy a társadalmi csoportok “időzített bombákon” ülnek,

az  új Ptk. és más jogszabályok hatásai a választások után, a következő 4 évben fejtik ki olykor erősen romboló, káros hatásaikat. (Költségnövelő bürokrácia megnövelése, kiszorítás gazdasági életből, társadalmi részvételből, vagyonvesztések stb.)

Választói magatartás és információ áramlás az okos telefonokkal, internettel dinamikusan változhat, ami növeli a pártoktól és ideológiáktól való távolságot – véleményünk szerint – megjelenik az életminőség igény és a választói tudatosság a pártok és pártkampányok, mint politikai termék viszonylatában.

A fenti hatások belső aránya döntheti el, hogy 2014-ben miként választ a magyar választó.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.