Főoldal » Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013?

Válási költségek 2013? Bírósági per költsége 2013?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A bírósági per sosem olcsó, annak költségei változóak a per menetétől függően!


Különösen a súlyos devizahitellel rendelkezőket, az árverezés alatt állókat sújtja, hogy a költségmentességet ez esetben sem biztos, hogy megkapják alacsony jövedelem mellett sem.


Éppen ezért a bírósági per költsége 2013 évben is részben attól függ időben fordulnak-e szakemberekhez?!


Két okból is igazolható ez az állítás:


1.) Egy alapos, álláspontot egyezségi szemszögből kiértékelő igazságügyi mediátori konzultáció az egyezség felé vezető utat, s annak alacsonyabb költségeit is felfedheti! (Nem mindegy, hogy egy igazságügyi mediátori eljárás előkészítése pl. 90.000Ft, vagy a befizetendő bírósági peres illeték 900.000Ft stb. stb.)


 


2.) 2013-ban a költségmentesség, részköltségmentesség megfelelő kérelmezéséhez ismerni hasznos annak feltételeit és megítélési gyakorlatát!


Egy bírósági perben illeték, perköltség, esetleges igazságügyi szakértői díj együtt könnyen meghaladhatja az 1-2-3 millió forintot a bírósági per végére.


 


Ezekhez a költségekhez képest a mediátori eljárás ugyanazon ügyben cca. 400.000Ft összköltség és díj, vagy az ügyvédi peres jogi képviseleti díj akár 2-3 év alatt is a 2 millió forint alatt maradhat nagyobb pertárgyértékű ügyekben is!


ÜGYVÉDEK – MEDIÁTOROK – SZAKÉRTŐK


Különösen a válóper, az ingatlanokkal összefüggő vagyonmegosztás költségeiben számít nagyon jelentősen, hogy a válási szakértői irodát, a válóper előtt időben megkeressék a válás előtt állók!


Gazdasági társaságok, cégek pereiben különösen fontos az átgondolt előzetes megbeszélés egyezségi szakértői konzultáció és  eljárás választás,


mert akár éppen a követelés miatt fizetésképtelen cég az igazságügyi szakértői költségek hiányával, bizonyítottság hiányában veszítheti el a megindított bírósági perét!


ORSZÁGOS PERMEGELŐZŐ ÉS PERES SZAKÉRTŐI IRODA-ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06-302-164-102   ugyek.perek@index.hu


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.