Főoldal » Wählerregistrierung – Választói regisztráció külföldi véleményekkel

Wählerregistrierung – Választói regisztráció külföldi véleményekkel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egy izgalmas és egyre szerteburjánzóbb témát hozott a politikai beszéd színterére a kormánypárt, amikor túlzott figyelmet enged a választások újra szabályozásának sőt önmaga erőteljes lépéseket tesz ilyen irányba.

Számos politológus, politikus jelezte a választások jogi átszabályozása belföldön és külföldön igen komoly véleményekre ad majd okot.

A politikai rendszerváltás több politikai szerveződés által megfogalmazott szükségességét igazolja Országbíró Zoltán társadalompolitikus álláspontja szerint, hogy a társadalmat feszítő problémák megoldása iránya helyett az újabb társadalmi feszültséget okozó jogalkotás zajlik.

Elgondolkodtató, hogy a kormányzás ésszerű és sikeres vitele helyett, miért a választói regisztráció eszköze lett téma a magyar politikai életben.

A választói regisztráció (Wählerregistrierung) megosztja a választókat, indokoltságát kevesen érzik napi aktualitásnak a közvéleménykutatások szerint.

Európa vezető állama Németország sajtójában szorosan követi a magyar választások alakulását, a jogszabályi környezet változásait.

Két példa a választói regisztráció külföldi sajtójából:

Wähler in Ungarn müssen sich registrieren lassen

Kritiker sehen in der Verfassungsänderung einen Schlag gegen die Opposition – Hamburger Abendblatt

Ungarn verankert Wählerregistrierung
in der Verfassung
– DIE WELT”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.