Főoldal » 2012-ben új helyszínen a Mangalica Fesztivál

2012-ben új helyszínen a Mangalica Fesztivál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

   Mostani írásom kicsit eltér az eddig megszokottaktól, de egy számomra érdekes eseményre szeretném felhívni a figyelmeteket. Személy szerint nekem tavaly volt szerencsém először kijutni a fesztiválra (megvallom addig nem is nagyon tudtam róla :) ) Nagyon aranyosak voltak a malackák, és igen csak finom a belőlük készült pörkölt, kolbász és szalonna. Ígérem ezen cikkemnek lesz folytatása, melyben írok erről az őshonos magyar fajtáról, most azonban a fesztiválhoz adnék egy kis kedvcsinálót. Én egészen biztos, hogy idén is kinn leszek.

   A tavalyi helyszínnel ellentétben, idén a belvárosban, a Szabadság téren kerül megrendezésre az immár V. Mangalica fesztivál. Az érdeklődők február 3. és 5. között kereshetik fel a rendezvény helyszínét, ahol színes programokkal várják a kilátogatókat.

  Bemutatkozik a hazai mangalica-tenyésztés színe-java, közel 30 tenyéstővel. Mellettük a tej illetve tejtermék előállító kisgazdaságok is helyet kapnak a Magyar Tej Útján.
   Idén is megrendezésre kerül a főzőverseny (melyre továbbra is várják a jelentketzőket), és számos stand várja az érdeklődőket a lehető legkülönféléb kínálattal (tavaly kostolási lehetőség is volt: életemben nem gondoltam, hogy a tejcsokival bevont tepertő ennyire finom :) ). Lesz itt kézműves portéka, kíváló minőségű bor és finomabbnál finomabb pálinka. Krampampuli, kenyérlángos mangalica szalonnával, dödölle, stb. Vásári komédiások, élőállat kiállítás és nagyszerű zenekarok fellépése színesíti az eseményt.
   Akár az egész család kilátogathat a fesztiválra, hiszen klönböző gyermekprogramokkal készülnek a legifjabbak számára.
     Még egy fontos információ a végére:  BELÉPÉS DÍJTALAN! :-)

    Remélem összefutunk a tömegben :-)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.