Főoldal » 5 stílusos szélturbina terv

5 stílusos szélturbina terv

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érdemes végigolvasni a cikket, ugyanis látható lesz majd egy-két esetben igen mókás kinézetű szélturbina terv. Az ötlet nem rossz, de van, amelyiket nem biztos, hogy megvalósítanám. A világító turbinák kifejezetten zavarják a repülő vonuló madarak tájékozódását, pláne éjszaka, amikor erősen, élénken világít.

Az egyik legkeresettebb megújuló energiaforrásként szélkerekekkel már sok helyen találkozhatunk. Ellenzői leggyakrabban azt hozzák fel, hogy rontják a táj képét, és veszélyt jelentenek a madarakra. Egy kis kreativitással azonban ezek a problémák is orvosolhatók,írja a greendiary.com.

1.Aard Concept
A design a finn Artu-Matti Immonen fejéből pattant ki: egy találmányban ötvözte a nap és a szél energiáját. A turbinán 8 napelemes modul található, a napsütés és a szél hatására a modul mozgásba lendül. A központi dinamó a szélenergiát elektromos árammá alakítja. Városi és vidéki környezetbe is beépíthető.

2. The Wind Tamer – A szélszelídítő
A virágot utánzó Wind Tamer a látványra épít, a zöld központi házhoz bordák segítségével csatlakozik a hullámos lapátok. A hófehér gyűjtőtölcsér különösen jó hatással van az emberi szemre.

3. The Siemens Superstar
Ez a hatalmas szélturbina borította fényárba a müncheni stadiont. A 9000 LED izzó akár 30 kilométerről is látszik. Habár óriási méretű, alig használ több energiát, mint egy átlagos hajszárító. A Traxon Technologies fejlesztését eredetileg a 2010-es Media Architecture Biennáléra tervezték, ezen kapta a Samsung Superstar nevet. A világ legnagyobb forgó reklámtáblájaként is ismert.

4. Windwärts szivárvány design
A Windwärts Energie az egyik legelismertebb németországi energiaszolgáltató. Főleg olyan vállalatokat és projekteket támogat, amelyek az áramszolgáltatás innovatív módjainak felfedezésén dolgoznak. Ezt a karácsonyi hangulatú szélkereket a francia Patrick Raynaud segítségével fejlesztették ki.

5. A lámpás-stílusú VAWT
A függőleges tengelyű turbinákra példa a Qingdao Jinfan Energy Science & Technology Ltd lámpáshoz hasonlító, innovatív alkotása. Többféle színben is beszerezhető.

Forrás: http://www.alternativenergia.hu/5-stilusos-szelturbina/44390

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.