Főoldal » A dohányzás káros a környezetre!

A dohányzás káros a környezetre!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Köztudott, hogy a dohányzás káros az egészségre. A nikotin agyi ingerület-átvivő anyagokhoz hasonlít, ezért nyugtat és rövid távon serkenti az agyműködést, de éppen ezzel a tulajdonságával okoz függőséget. És ha valaki rászokik a nikotinra, akkor a többi adalékanyag és égéstermék (kátrány, szén-dioxid, szén-monoxid, stb.) is bekerül a nikotinfüggő egyén szervezetébe. Ezek az anyagok tüdőrákot és különböző keringési rendellenességeket (érszűkületet, szívinfarktust) okozhatnak. (Én nem dohányzom, de dohányzó családtagjaim között is előfordult már érszűkület miatti haláleset, és szerencsésen túlélt szívinfarktus is.) Magyarország világelső a tüdőrákos esetek népességhez viszonyított számában, és a tüdőrákosok 90%-a erős dohányos. Ezért káros a dohányzás az egészségre. Világszerte mintegy 1,1 milliárd ember, illetve a felnőtt lakosság majdnem harmada dohányzik, és ez jelenleg 5,4 millió halálesetet okoz évente. Az is köztudott, hogy a dohányfüst nem csak a dohányosok tüdejét szennyezi, az is veszélyben van, aki beszívja mások füstjét. Magyarországon éppen ezért tilos január 1-jétől a dohányzás a zárt közösségi terekben. De az már kevésbé közismert, hogy a dohányfüst környezeti kárt is okozhat. Persze nem a dohányzás a legfőbb légszennyező forrás, de jó lenne, ha egyáltalán nem szennyeznénk vele sem a levegőt, sem az emberek tüdejét.

A folytatás itt olvasható: http://www.facebook.com/nemdohanyzom?ref=ts és itt is megtekinthető: http://motivacioblog.hu/a-dohanyzas-karos-a-kornyezetre

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?