Főoldal » A Dunán is biztonságban – Budapesti vízimentés összefogással

A Dunán is biztonságban – Budapesti vízimentés összefogással

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A február 21-24. között megrendezett Budapest Boat Show-n mutatkozik be először az a mentőhajó, amely a Fővárosi Vízművek és a Wein János Alapítvány, valamint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata együttműködésének köszönhetően hamarosan a Dunán tölt majd be a balatoni vízimentéshez hasonló mentési, baleset-megelőzési szerepet.

A Vizimentők szakszolgálata szakértelmére támaszkodva, a Fővárosi Vízművek anyagi támogatásával megvásárolt és átalakított hajó már menetkészen várja, hogy a Főváros ivóvízbázisainak helyet adó északi és déli Duna-szakaszon megkezdhesse szolgálatát.

Kezdetben csak nappal, majd ezt követően már nyújtott műszakban üzemel majd a Szentendrei-sziget déli csúcsától a Csepel-sziget északi csúcsáig, a későbbiekben kiterjesztve az útvonalat a Szentendrei-sziget kis-dunai oldalára, és végül a Szentendrei-sziget nagy-dunai oldalára is.

Az ötlet gazdái és megvalósítói most azzal a nem titkolt szándékkal mutatják be a járművet a legrangosabb hazai tematikus kiállításon, hogy további támogatókat, szponzorokat állítsanak e nemes cél szolgálatába. Szándékaik szerint újabb járművek beszerzésével és a vízimentési szolgálat fejlesztésével segítik elő a folyót használók, a Duna kijelölt szakaszain fürdőzők, illetve a vízisportokat űzők nagyobb biztonságát.

A közreműködni, csatlakozni szándékozókat a Wein János Alapítvány Kuratóriuma várja a weinalapitvany@gmail.com e-mail címen. További információk a w www.weinalapitvany.org weboldalon.

Fővárosi Vízművek
Wein János Alapítvány
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (MTI-OTS) kép

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.