Főoldal » A hulladék öltöztet!

A hulladék öltöztet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

“Újrakapszula” ékszerek:Egyre elterjedtebb a kapszulás kávéfőző. A használt kapszulák rendszerint a kukában végzik, kivéve, ha Tamandl Nóra kezébe kerülnek. Ő ugyanis alapanyagnak tekinti ezeket: ékszereket készít belőlük.

Kínálata közt találhatunk virágot ábrázoló brosst, de bohókásabb, baglyot, valamint katicabogarat ábrázoló kiegészítő közül is választhatunk. Az árak 400 és 4900 forint közül mozognak, előbbit az alkotó egy egyszerű medálért kéri, 5000 forintba kerülnek az alkalmi nyakékek.

[token node title-raw]

Vásárolni egyelőre leginkább különböző vásárokon, valamint Facebook oldalán és honlapjánkeresztül lehetséges.Tamandl Nóra már a következő kollekcióján töri a fejét. Mint mondja, kísérletezni nem olyan könnyű, hiszen nekik még otthon hagyományos kávéfőzőjük van.
„Bárki küldhet nekem használt kapszulákat! Többen is gyűjtik nekem. A keresett színekkel vagyok mindig bajban: jól jönne némi Naora (új, limitált széria), és a koffeinmentes kávék kapszulái is” – mondja az alkotó.

Függönyből varrt blúz, üdítős dobozokból összeállított táska és teafilterből készített öv – látványos, újrahasznosított ruhadarabok, nemcsak környezetvédőknek.

[token node title-raw]

Foto:Kummer János

Két fiatal iparművész-divattervező, Reök Cecília és Varga Tímea újrahasznosított alapanyagokból készült egyedi készítésű, hordható utcai és alkalmi ruhakollekcióit készítettek. A ruhák  a háztartásban fellelhető tárgyakból és gyártási hulladékokból készültek. Így például újságpapírból, tejeszacskóból, bicikligumiból, legóból, focilabdából, nejlonzacskóból és reklámmolinóból. A hordható utcai és alkalmi ökokollekciók elkészítéséhez természetes alapanyagokat használtak a tervezők, köztük biopamutot, jutát, lent, selymet, kendert és bambuszt. Ezek az anyagok könnyen elbomlanak, és nem növelik a felhalmozódott hulladék mennyiségét – hangsúlyozta Reök Cecília.

A régi  pamutpóloknak sem kell a kukában végezni!Balogh Kinga segítségével mi magunk is könnyedén készíthetünk kreatív ékszereket.Itt lépésről-lépésre megtalálod egy karkötő elkészítésének menetét:

http://foltbolt.hu/keznyuvesz-archivum/17-balogh-kinga-cirrhopp/

Forrás:

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2012/05/09/igy-oltozz-olcson-hulladekbol!/

http://nol.hu/mozaik/kavevarazs_a_nyakon

http://foltbolt.hu/keznyuvesz-archivum/17-balogh-kinga-cirrhopp/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.