Főoldal » A laboratóriumok titokzatos világa – rendezvénysorozat

A laboratóriumok titokzatos világa – rendezvénysorozat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A laboratóriumok titokzatos világa

MTA hírek: 137 rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepén

Az Akadémia több mint egy hónapos rendezvénysorozatában világhírű magyar kutatók, kivételesen tehetséges tudósok mutatják be kutatásaikat, eredményeiket, és mondják el, mi várható az új ismeretek nyomán.

• A programsorozat nyitónapján, 2012. november 5-én Erdei Anna akadémikus a veleszületett és szerzett immunitással kapcsolatos kutatások legújabb eredményeivel ismerteti meg a hallgatóságot.

• Az idegsejtek kommunikációjának típusairól szól Freund Tamás akadémikus november 6-i előadása, bemutatva azt, hogy az alapvető agyi mechanizmusok megértése nélkül gyógyszerfejlesztéseket sem tudunk végezni.

• Bizonyára nagy érdeklődésre tart majd számot Trócsányi Zoltán akadémikus középiskolásoknak szánt előadása november 8-án, hiszen 2012-ben jelentős visszhangot kaptak az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetben, a CERN-ben folyó kísérletek, amelyek arra az alapvető kérdésre keresik a választ, hogy miből és hogyan épül fel a világ, mik a végső építőelemek és milyen „habarcs” tartja őket össze.

A magyar tudomány ünnepén idén 137 rendezvény várja az érdeklődőket.

Új rendezvényekkel mutatkoznak be az akadémiai kutatóközpontok és intézetek, amelyek november 19. és 24. között kitárják kapuikat mindazok előtt, akik kíváncsiak a laboratóriumok titokzatos világára.

Vezérkép

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.