Főoldal » A népmesék vándorlegényei – ma

A népmesék vándorlegényei – ma

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

a turisták. A régieknek még néhány pár bocskort el kellett koptatniuk, mire felfedezték a világot, a nagymesterek műhelyeit. Ma már elkényelmesedtek a vándorlegények: egy helyre kell hordani az élményeket, hogy biztosan megnézze őket valaki. Hogy el ne kopjon a bocskoruk. Nézzünk csak szét a városban, hogy hova hordjuk össze a múzeumokat. A Városliget melletti építkezésre gondolok, mert csak oda lehet telepíteni, ahova könnyen eljuthatnak a Hősök teréről, bocskor váltás nélkül. A helyi lakosság életkörülményeinek jelentős romlása elkerülhetetlen harctéri veszteség. Nem tudhatjuk, hogy eközben a turistáknak vajon valóban az a tervük, hogy múzeumról múzeumra sétáljanak, amíg a 8 múzeumnak végére nem értek. Nem tudhatjuk, hogy ezt miért csak a főváros legelső közparkjának helyén tehetik.
De tegyük fel, hogy a feltételezések megalapozottak, és valóban ez a tervük. Itt akarják látni egy helyen a Teljes Nemzeti Múzeumi Látnivaló Kínálatot….még akkor sem kell belerondítani a Városligetbe, hanem a körülötte üresen álló épületekbe költözhetnének.

Megörökítettem három Hermina úti villát, a Vegyterv egykori székházát a Hungária körúton.

[token node title-raw]

Megüresedett az Ajtósi Dürer soron a K&H székház.( a vezérkép)

Az Ajtósi Dürer soron a volt ELTE épületben működő szórakozó helynek álcázott becsületsüllyesztő is átadhatná a helyét valami kultúrának.

[token node title-raw]
Ha esetleg nem átallnának a múzeumfüggő turisták egy teljes villamosmegállót megtenni a Vidámpark mellett a Hungária krt./ Róbert Károly krt. –i felüljárón keresztül, a rég bezárt Domus áruház helyén (vagy benne) is létesülhetne múzeum. Kevesebb fa kivágásával, de legalább olyan megoldhatatlan parkolással és közlekedéssel. De még az is lehet, hogy a turisták kedvéért majd éjszaka tartanak nyitva a múzeumok…..akkor ugyanis még nincs dugó a Hungária körúton és nyáron hűvös van.

[token node title-raw]

Ha a szegények tüzelő gondjait akarjuk megoldani, a Szőnyi út – Dévényi út –Rákos rendező pályaudvar által határolt területről sok szép fát lehetne kivágni. Nagy részéért még én sem szólnék egy szót sem, lévén, hogy zömében inváziós fafajok tenyésztéséről van szó. ( A Hungária krt-i felüljáróról van szó, ahol autóból a Városliget felőli oldalon a Vidámpark, az óriáskerék és a hullámvasút látszik. A másik oldalon terül el a jelzett fás terület, Zugló és Angyalföld határán, a Nyugati pályaudvar és Rákos rendező pu. között.)[token node title-raw]

Igaz, hogy a bálványfának és a zöld juharnak szinte nulla a fűtőértéke, meg sem közelíti a hársfákét, de mennyiségükkel pótolhatnák minőségi hiányosságaikat. Az akácos és az ostorfa javíthat valamit a fűtőértéken.

Itt egy használaton kívüli területet lehetne beépíteni, ahova utak vezethetnének, és itt van a kis földalatti végállomása is. Ha a turista az M3-ról érkezne, nem is kellene keresztül verekednie magát a Városligeten.[token node title-raw]

Minél több helyet találok a Nemzeti Közgyűjteményi akárminek, annál inkább elgondolkodom: Kell ez nekünk? Ez kell nekünk? Most kell? Van rá pénzünk? Erre van pénzünk? Miért ilyen gyorsan, előkészítetlenül, a lakosság és a szakértők megkérdezése nélkül?

Én nem tudom a választ.

Csak szomorú vagyok. Ha már engem nem kérdeznek meg, nem nagy ügy. Én „csak” lakosság vagyok, megszoktam. De a nálam hozzáértőbbek szavát csak meg kellene hallgatni?! Vagy azt sem? Akkor kiét?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.