Főoldal » A törmelékhegyen túl_02

A törmelékhegyen túl_02

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A téma első részében (A törmelékhegyen túl_01) boncasztalra került ez, a településünk határában fekvő magánterületen lévő törmelékhegy, ami nem tűnt el, nem lett kisebb, ám valami ‘csodás’ változáson ment keresztül. A cikk címe ezért is lett ez, A törmelékhegyen túl… (mint a mesében, bár ott Üveghegy szerepel) 

Az ominózus lakossági felháborodást követően tehát megjelent a téglahegyen egy mobiltörő, meg egy univerzális gép és pár még univerzálisabb ember, akik válogatták szét a nagy darab betonokat és a törmelékben levő építési szemetet. A műanyag védőcsöveket, meg ilyesmi  ‘a bontásnál nem foglalkozunk vele és nem válogatjuk mert értéktelen‘ dolgokat.

Pár napig aztán lázas tevékenység folyt a területen és közben eljött március 15. ami idén nem az ünnepnap miatt híresült el, hanem a jó nagy havazás miatt. A jótékony hó itt is eltakarta a ‘válogatás‘ eredményekent született új morfológiát. Mert elszállítás akkor, törés és válogatás közben és azóta sem történt. A hó elolvadt, és a törmelékhegy új formájában csúfoskodik az út és a vasút közti háromszögben. Néha valaki berongyol és ledobál valami szemetet, hogy azért ez a funkciója is működjön.

[token node title-raw]

A probléma talán nem is ezzel, a látszólag szállításra előkészített és különválogatott építési törmelékkel van, hanem az alatta lévő ‘alappal’. Igen azzal az anyaggal, mert az nem igen látszik az útról. Annál inkább a vasútról, ahol évek óta nem jár vonat (a Pécs-Bátaszék vonal volt ez), csak az évszakok közlekednek rajta. A vasúti sinekről Vasasra benézve ez a tájkép látható, mindenféle komment nélkül….

[token node title-raw]

[token node title-raw]

[token node title-raw]

Ebből tisztán látszik, hogy az elkövetkező időkben a Kft. tartja majd magát az előző postban idézett cikk ezen soraihoz: “kilátásba helyezte, hogy további bontásból származó hulladékot is ezen a helyszínen kívánják deponálni és feldolgozni.”

A törmelékhegyen túl pedig ott van Vasas, a Hármas-hegy előterében fekvő régi bányászfalu, Pécs egyik peremkerületi városrésze. A történetnek pedig azt gondolom egyáltalán nincs vége. A pillanatnyi csendeket általában vihar követi, és most csend van, túl nagy csend…

További képek a kapcsolódó GALÉRIAban. A fotók a szerző saját képei, a Föld napja előtti vasárnapon (04.21.) illetve ma délután (vezérkép és a post első fotója) készültek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.