Főoldal » A Vároligeti Kutya ugatás sem hallik az égig?

A Vároligeti Kutya ugatás sem hallik az égig?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Boldog születésnapot Városliget!


Élj sokáig jó egészségben! Viharos 200 év van mögötted, de túlélted!


Vigyázz magadra! Hátha túléled a békés építőmunkát is.


 Amikor a mára már eléggé elöregedett, lepusztult Városliget helyén a Múzeum Liget vagy Fővárosi Közgyűjteményi Épületegyüttes ékeskedik majd, mi marad belőled? Mitől lesz Liget? A nevedtől? A Múzeumoktól? A gasztrofalutól? A + 1 termálfürdőtől? A + másfél millió túristától?!


Van itt ugyanis egy kb. 1 km2-es területet. Fás, bokros, füves…ligetes, giccsárus, vurstlis, Állatkertes, Vidámparkos terület. Szeretnénk, ha megújúlna, megszépülne, megfiatalodna. Kaphatna valami szépet a születésnapjára.


Milyen születésnap az, amikor kivégzik az ünnepeltet?


Amióta én élek, látott jobb és rosszabb napokat, de mindig volt. Mi lesz ezután?


Nyáron, amikor a nap felkel, nem ébresztenek hajnalban a madarak? Nem lesznek fák a Ligetben, azokban nem lesz odú, rajta nem fészkelhetnek a madarak, nem nevelhetnek ott fiókákat?


Nem hozza ide a szél a kertünkbe a Liget platánfáinak levelét, ( tölgyet és gesztenyét már régen nem hoz……..)?


Fellélegezhetnek az allergiások: nem lesz mogyoró és nyírfa pollen, de mocsári ciprus és éger sem bosszantja majd az orrunkat? Helyette szívhatjuk a friss kipufogógázt? Mert ugye, hogy kipufogógáz allergiáról még nem tud az orvostudomány! Szmog meg nincs, ha nem működnek a légszennyezettséget mérő készülékek.


Május júniusban a nyárfák repítő szőrös toktermését nem hozza be a szél a lakásokba? Ennek is vége szakad? Nem irritálja az orrunkat, szemünket, nem ragad bele a szőnyegbe?


Nem évente 30x, hanem minden nap majális lesz? Napjainkban ugyanis kb. ennyi tömegrendezvény van a Ligetben, ami több ezer embert vonz. A gyermeknaptól a tűzoltók napjáig. Letaposott füvet, több tonna szemetet hagyva maga mögött. De sok fa túlélte ezt is.


 


Gyerekzsivaly? Nem lesz! Vannak kutyafuttatók a város más helyein. Nekünk gyerekfuttatónk van! Igen ám! Ugyanis a gyerekek által használt játszóteret kerítették el, hogy csak oda ne mehessenek be a kutyák. Nyári délutánokon, amikor a lakásokban elviselhetetlen a hőség, a városban a Los Angelesi típusú szmogtól fuldoklunk, itt akkorra a népsűrűség, mint Indiában. Csak ide lehet menekülni. Az igazságosság úgy kívánja, hogy se gyerek, se kutya ne legyen ott, csak múzeum és turista. Mert majd az hozza a pénzt. A gyerek meg viszi, mint tudjuk? A gyerekeket a PECSA helyén épülő interaktív élménypark fogja elnyelni?


Nem bukfencezni, focizni, homokozni fog a jövő nemzedék, hanem ha belefáradt az otthoni számítógépezésbe, hát átmegy a PECSÁba, hogy nagyobb számítógépekkel és játékokkal kerüljön interakcióba, ne a másik gyerekkel. Legalább senki nem veszi el a labdáját!


Mert gyermekszórakoztatási központ is lesz ám!


Remélem lesz majd a sok múzeumban egy kis szoba, ahol megnézhetik a gyerekek, milyen fák álltak itt egykor? Hogyan futkároztak, bicikliztek elődeik. Gördeszkáztak, lábtengóztak, ping-pongoztak, strand röplabdáztak. A környező iskolák tanulói torna órára jöhettek….


Lehet, hogy mindez egyszer már csak emlék lesz? Lehet, hogy rajtam kívül nem fog hiányozni senkinek? Lehet, hogy valaki elhiszi, hogy 6-8 múzeum stb ide építése ellenére nem csökken a zöld terület????


Nyilatkozta az illetékes, hogy teljes egyetértésben épül a Ligetbe 6-8 múzeum, és 1 termálfürdő, magyar zene háza, meg gasztrofalu. (1 km2!!!) Nem volt ellenvélemény!


Hát itt van. Ez az! Az én ellenvéleményem.


Miért pont ide? Miért pont most? Miért ennyi mindent?


Mi lesz az évszázados fákkal? A sétáló öregekkel, gyerekekkel, a hársfák illatától megrészegült szerelmesekkel? A levegőnkkel?


Kérdések, kérdések, kérdések…..Csípjenek meg, hátha felébredek, és kiderül, hogy félreértettem valamit. Hogy nem is úgy értették. Hogy szó sincs róla.


Mert ez egyszerűen lehetetlen!


Ezt nem tehetjük!


Ezt nem hagyhatjuk! Legalább rólam ne gondolja azt az utókor, hogy nem volt ellenvéleményem. Van.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.