Főoldal » A vidék életminőségének javítása

A vidék életminőségének javítása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A vidék életminőségének javítása a Nemzeti Vidékstratégia és a Darányi Ignác Terv elsődleges célja – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. 

A Nemzeti Vidékstratégia olyan komplex program, amely egyebek mellett a mezőgazdaságra, a vidékpolitikára, az élelmiszerellátásra, a környezetvédelemre, a foglalkoztatás növelésére, a közösségek megerősítésére, a vidéki életminőség javítására fókuszál – mondta Fazekas Sándor.

A Darányi Ignác Terv – a vidékstratégia végrehajtását szolgáló keretterv – megvalósítására 300 milliárd forint, zömmel uniós forrás áll rendelkezésre 2013-ig, a pályázatokat valamennyi területen még ebben az évben megnyitják.

Több területet ölel körbe a stratégiai terv, amelynek célja a természeti értékek és erőforrások megőrzése, a sokszínű,életképes agrártermelés megvalósítása, fejlesztése, az élelmezési és élelmiszerbiztonság megteremtése. Ugyanakkor ágazati programokat – egyebek mellett szőlészet, borászat, föld és birtokrendezés, erdő és gyepgazdálkodás – is tartalmaz – jegyezte meg a miniszter. Hozzátette: speciális vidékfejlesztési programokat dolgoztak ki több tájegység, így a Cserehát, az Ormánság, Tokaj-Hegyalja területére is.

Fazekas Sándor ismertette: a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés minden területére kiterjedő terv fontos eleme a jogszabályi környezet megújítása és egyszerűsítése, az ügyfélbarát támogatási és intézményrendszer kialakítása, a családi gazdaságok megerősítése, a mikrovállalkozások támogatása, valamint az élelmiszerek feldolgozottsági szintjének növelése.

forrás: MTI 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.