Főoldal » A WC papír guriga új élete!

A WC papír guriga új élete!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem gondolnánk, hogy a WC papír guriga milyen sokféle módon felhasználható. Íme a bizonyíték, hogy az utolsó leszaggatott papírcsík után a guriga bizony számtalan lehetőséget tartogat. Csak kreativitásunktól függ, és a kuka helyett kerülhet falra, polcra, gyerekszobába…

1.tipp:Kovácsoltvasnak látszó dísztárgyak :

 Vékony falécekből egy keretet kell ragasztani. Utána WC papír gurigákból (jó sok kell hozzá) kell egyforma vastag csíkokat kivágni, és egy ecset segítségével a kívánt részeken kunkorítani, azután, az előzőleg négy részre osztott keretbe ragasztgatni gyorsan száradó ragasztóval. Ami erős, és gyorsan, azonnal köt.
Miután ezzel megvagyunk, és az egész megszáradt teljesen, fémszínű festékszóróval le kell fújni, nem olyan vastagon, hogy elázzon, de elég vastagon ahhoz, hogy teljesen fémnek látszódjon. És ha ügyesek vagyunk, akkor annak is fog látszani!Itt a folyamatot képekkel is láthatod:
2.Tipp:Virágdekor a falra
Ha nem festjük be, akkor így mutathat a falon. Különböző formák attól függően, hogy ragasztjuk össze a guriga darabokat.(galéria 4.kép)
3.Tipp:Baglyok

WC papír gurigából készíthetünk kedves miniatűr baglyokat is. Nyomjuk meg mindkét oldalán felül a hengert, hajtsuk be, és már kész is a bagoly füle. Aztán  fekete filctollal rajzoljuk meg a baglyokat. Előtte akár ki is festhetjük különböző színűekre. A gyerekek is könnyen elkészíthetik, remek délutáni program. Ha pedig színes kartont veszünk elő, abból ilyen szeretnivaló baglyocskák készülhetnek.(Lásd:galéria1-2.kép)

4.Tipp:Rendszerező

A legpraktikusabb felhasználása következik. Egyszerűen csak húzzuk bele a feltekert vezetéket, és nem fog  összegubancolódni.(galéria 3.kép)

Remélem mindenki kedvet kapott az alkotáshoz és kitalálta a kallódó gurigák új helyét az otthonában!

Forrás:

http://marmalade.hu/haztartas/1-oldal/cikk/4-tipp-hogy-miert-ne-dobjuk-ki-a-wc-papir-gurigat

http://derekasszony.blogspot.com/2011/09/kovacsoltvas-nem-wc-papir-guriga.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.