Főoldal » Akár hasznosan megszabadulni

Akár hasznosan megszabadulni

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Végre beköszöntött a jó idő, mozgékonyabbnak is érzem magam. Tavaszi nagytakarítással járó feszkó, fáradság ide vagy oda nekem igen is van kedvem hozzá! Az egész nem márciustól kezdődött ;) Még február vége felé feltűnt, hogy az egyik nagyobb üzletházban, (kisvárosomtól nem messze) szelektív hulladékgyűjtésre alkalmatosságok találhatók. Ó de csodás!-gondoltam. Egyből körbe is néztem szobácskámban. Menten találtam néhány olyan gyári CD lemezt melyet már nem olvasott be gépem, meg nem is akartam volna már használni, ha jó lenne. Így szatyorba esett. Emellé még két ősrégi mobiltelefon töltő zuhant a szatyeszba. Hát itt még kell lennie valaminek ami felesleges. Nem is kellett sokat keresnem hisz egy harmadik szatyorban már elkezdtük gyüjtögetni a sörös üvegeket és dobozokat. Jaj, hát ezért még filléreket is adnak. Ó akkor még keresgélünk. Mondanom sem kell akadt egy két üveg, mely betétdíjas, alu vagy pet volt, és arra várt, hogy majd “hasznát” vesszük. Éppenséggel mondhatni hasznosan megszabadultunk tőlük.

Elmentünk eme csodás üzletbe ahol minden ilyen féle fajta üvegeket vissza kellett volna venni a gépecskének. No most a colás és aquás peteket elfogadta, persze melyen a címke nem volt megkopva. Sörös-, boros üveg szintén forgott, csúszott, de ami már kackiásabb formájú volt visszadobta, mondván az ő üzletük ilyet nem árusít. Á ez bolondág hisz itt vettük és visszaváltható, nem véletlen őriztük meg. De nem! 3x is visszadobta, mert szerinte nem ezen boltból való. 30 Ft-ot vesztettünk. (Mellesleg tisza volt, és címkéje is szépen simult, olvasható volt) No mindegy, gondoltam. Az egyik étolajos üveg, mely szintén nem egészen kerek formalitással készült, kidobásra került. 1 Ft-ot buktunk megint. Oszt jött a 2L-es, üdítős pet (szintén jól ápolt valaki) veszendőbe fulladt. 1 Ft megint elment. Majd egy utolsó pet, mely 2 Ft-ot ért volna, próbára sem került hisz méretre nagyobnak “született”. Mondjuk így is össz vissz 300 Ft-unk lett. Azért ez sem volt sámli hóvégén, szelektív szemétmegszabadulással, kenyérre pénzt kerestünk. :) Oly annyira tetszett az ötlet, és e gondolat menet illetve jóérzés, biztosan még fogok félre tenni ilyeneket otthon. Már tudom miket vihetek el. Emellett minden petről leszedem a kupakokat, nem dobom el, hanem egy zacskóba (elmosva) elteszem. Mivel anyummal gyűjtjük a kupakokat melyet az ő falucskájában az Esély szolgálat kisgyermekek részére gyűjti :)

Emellett egy nagyobb ruha válógatást tartottam. Jó, igaz, ezt többször megteszem. Könnyebb a szekrénynek és a lelkemnek. Sokan vagyunk úgy, tudjuk vannak holmik, mik nem minden esetben menthetők, stoppolhatók, alakíthatók át. A végtelenségig amúgy sem lehetne. Vagy csak pusztán jó állapotú, de már nem hordjuk. Kinőttük, -híztuk, -fogytuk, vagy csak már nem tetszik. Veszünk újat, de régi is marad, így felhalmozódnak. Jó szívvel adom oda barátnőknek kik hasonló méret, vagy én nem, de ő még/már belefér. Most is ezen célok miatt szelektáltam (immáron isten sem tudja hányadszorra) ruháim. Akárhogy válogattam, nem, nem, nem. Nem volt olyan barátnőm, ismerősöm kikre rá fért volna, de nem kukába való ruhák voltak. No, hát mosásra, vasalásra fel! Minden este egészségügyi sétánk van, mindig elhaladunk a ruha konténer mellett, hát tegyük oda. Ismét oly jó érzés töltött el, hogy én megszabadultam a feleslegtől, de valahol mégis jót tettem, “hasznot” húztam. Bár voltak kételyeim, hogy tényleg szegényeknek megy a ruha, hisz annyi rémhír terjeng, hogy turkálokba teszik, de én kis jó hiszemű fiatalka, úgy vélem: Még ha turiba is kerül a ruhám, pár száz Ft-nál úgy sem lesz drágább így a szegényebb hozzájuthat. :) Szóval vagy így vagy úgy, eljut azon emberekhez kiknek én valójában szántam. Jó érzés jót tenni, és semmibe nem kerül. Nem leszek ettől pénzben gazdagabb, de a lelkem másabb azoknál kik még a kicsit is irigylik. Lehet rám köpni, fújni, hogy ilyennel dicsekszem, de én az ilyen s ehhez hasonló tetteimre igen is büszke vagyok s bárhol nyíltan vállalom. S ahol lehet búzdítom az embereket, mert ezzel több jót is cselekszel.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.