Főoldal » Akkor sem! Azért se! (?)

Akkor sem! Azért se! (?)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Számomra kissé megdöbbentő tartalmú újságcikk került a szemem elé, amit már harmadszor olvasok el, és kezdem egyre inkább nem érteni ezt a világot.

A pécsma nevű internetes lap egyik cikkéről (írta Korb Zoltán) van szó kérem —–>  Nem tudják, mi ellen tüntetnek…..

De tüntetnek, mert tüntetni és ellenkezni jó, és trendi is manapság. Mert a tüntetések hatására nem lett a Zengőn és a Tubesen NATO lokátor, hanem megépült másutt. A Tubesen attól függetlenül ott maradt a két bazi nagy antenna – (ami persze nem baj, amikor csörtetek a Pellérd melletti kétméteres kukoricásban a C jelü kutat keresve, mert tájékozási pontom ilyenkor a Tubes átjátszója) – messzire látszóan. Szóval tüntetnek, hogy ne ott legyen az új Hulladékudvar. Hanem sehol leginkább (gondolom én), mert az a legegyszerűbb. A tartós fogyasztási cikk hulladékát azért gyártaná a tüntető is, érdemes a cikk után írt néhány “magasröptű” hozzászólásba csak belepillantani, ami magyarázatot is ad erre a fenti kijelentésemre. Persze vannak Pécs körül olyan Ipari Park nevű területek, amiken sokkal inkább jobban elférne egy új Hulladékudvar, mondom én is.

Lépek tovább és keresek a témához anyagokat a ’tisztábbanlátásom’ reményében. És egyre inkább csak zavarba jövök…. Emberek! Emberek?

A helyi lapoknak pedig roppant fontos szerepe lenne ebben a kérdésben. De az egyik jobbról mondja balra, a másik pedig pont ellenkezőleg ( pl. itt és így —> Ni csak, mi épül itt? Csak nem egy hulladékudvar?) Egyelőre inkább csak szenzációhajhászásnak tűnik minden. A Színházi előadás elindult, nem tudni hány felvonása lesz, azon belül hány színnel. A darab végkifejlete megjósolható, mert kell egy új Hulladékudvar egy Pécs méretű városnak – ez tisztán látszik.

Ahogy a cikkben említett Eperfás úti hulladékudvar is kellett annak idején. Ami tudjátok hol van? Pécs keleti határában a Budapestről bevezető 6 -os sz. főút déli oldalán – közvetlenül az út mellett. Nekem talán és /szerencsére/ közel, útba esik amikor a kiszuperált TV, számítógép, tönkrement forgószék, matrac, vagy csak zsákszámra összegyűjtött PET palack gyűjteményemtől gyorsan kívánok megszabadulni. És talán annak a pár embernek is akinek munkahelyet ad az Eperfás úti hulladékudvar.

Az új Hulladékudvar ide épülne (fotó: Pécsi STOP)

[token node title-raw]

A világ pedig ilyen. Ami egyiknek jó, az a másiknak nem. Megoldásokat kellene találni, beszélgetni és meghallgatni, tájokozódni és tájékoztatni. Észérvekkel kellene villogni!  A világot jó irányba kellene terelni. De most (még) nem erről szól ez a történet.

Az emberiség pedig gyártja a hulladékokat, nem is kis mennyiségben.  

A pécsi BIOKOM pedig tájékoztat:  “Tájékoztatónkkal célunk a pécsi lakosság hiteles és szakmai informálása a jelenleg zajló szándékos félrevezetés, feszültségkeltés megakadályozása érdekében. Hisszük, hogy a környezetvédelem mindenki közös ügye, az épülő hulladékudvar pedig a pécsi (postavölgyi) lakosság és a környezetvédelem érdekeit fogja szolgálni” 

felhasznált anyagok:  http://www.pecsma.hu/ és http://www.pecsistop.hu/ cikkei illetve fotói. Vezérkép: Pécsi Újság fotója

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.