Főoldal » Árvízi tudósítás 2013. június 5. Budapest

Árvízi tudósítás 2013. június 5. Budapest

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Helyszíni tudósítás. Indulás a Parlamenttől gyalog a rakparton…a Lánchíd pesti hídfőjéig…át a Lánchídon…innen a Margithídig….át a hídon, a pesti hídfőnél járműre kell szállnom…hosszú volt az út…és még hosszú lenne hazáig.

A Parlament lábát mossa a víz.[token node title-raw]

Rengeteg ember a rakparton, fényképezkednek, lábat áztatnak, kacsáznak, nézik a vizet és a naplementét. Fenséges.

A Lánchíd közepén fényképezve érzem a híd rázkódását minden nagyobb autó vagy busz elhaladásánál. Átvillan az agyamon, hogy felül a csúcsforgalom, alul a „víznek árja”…vajon erre a terhelésre tervezték? Emlékszem, hogy építésekor elsodorta a jeges ár. Pucolás a szárazföldre.[token node title-raw]

Az alagút bejáratánál jobbra le a rakpartra. Itt álldogál a vízállás mérő állomás míves házikója. [token node title-raw]Mindig szerettem volna látni, mi van benne? Hogyan működik? Itt a vízi bicikli a nemzeti sport….kicsit feljebb a szörf egy speciális árvízi válfaja a divat.

Innen úgy tűnik, mintha a Parlament a Balaton mellett épült volna. Csodálatos az épület az esti napfényben, a fodrozódó vízfelület kiemeli kecses formáját, körvonalait.

A hajókat megemelte az ár, a Táncsics hajó a Parlament magasságába emelkedett.[token node title-raw]

Egyre közelebb kerülök a Margithídhoz. Az alsó rakpart útjelző táblái egyre kevésbé látszanak. A frissen felújított híd méltóságteljes öreg hölgyre emlékeztet, aki klasszikus kosztümjében készül a délutáni teázásra.
A hídról csodálatos a panoráma. A szigeti bejárat lezárva, homokzsákok védik a partot.

Pest felé közeledve azt hittem, hogy ilyen párás lett a levegő! NEM. Az újpesti rakparton egymást érik a városnéző hajók, van utas, óriási az érdeklődés. Mindenki közelről akarja látni az évszázad árvízét. Azt hiszem, hogy a hajóknak biztosan nincs zöld kártyájuk. Ha autó ontaná ezt a füstöt, régen kiemelték volna a forgalomból. Itt a vízen, okádhatják a füstöt. Egy életben egyszer van ilyen árvíz. Menni kell.[token node title-raw]

„Zavaros, mély és nagy volt a Duna” Nem dinnyehéj úszott, hanem fatörzsek, vadkacsák. J.A.

Állítólag hétfőn tetőzik. Addig még öt nap. Uram irgalmazz!

Most kaptam a hírt, hogy beomlott a Kossuth téri mélygarázs rámpája, Niagara vízesés az oldalain….biztosan készült környezeti hatástanulmány ugye?! Ha a fákról nem, de legalább a vízről?!

http://cink.hu/beleomlott-a-rampa-a-kossuth-teri-uj-betontoba-511392092

Köszönet Sashegyi Józsinak az oktatásért!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.