Főoldal » Autózz fenntarthatóan!

Autózz fenntarthatóan!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Jelen cikk rövid tájékoztatást ad, amennyiben szeretné tudni, hogyan  tud környezettudatosan autózni. Mely típus lesz az év autója, melyikek közül lehet majd választani. 2014 autója: VW Golf-Blue-e várható. Jó olvasását!

A Volkswagen új tervei kapcsán már kaphattunk egy kis ízelítőt, amikor Berlinben letesztelték a Volkswagen Golf Blue-e-motion prototípusokat. A cég most bejelentette, hogy az elektromos csodajárgány a jövő év végén kerülhet az utakra.

Az inhabitat.com értesülései szerint a hír a március 8. és 18. között megrendezett Geneva Motor Show-n nyert megerősítést, ahol Jonathan Borwning, a Volkswagen America igazgatója osztott meg néhány részletet. Browning szerint az új Golf-ot először csak bizonyos piacokon fogják megjelentetni, mielőtt az Egyesült Államok többi pontjára is eljuthat, illetve onnan továbbterjedhet a világon. Hasonló reklámstratégiát alkalmazott a Nissan és a General Motors is a Nissan Leaf és a Chevy Volt népszerűsítésére. „Ez egy alapvető része az erőátviteli stratégiánk, azonban olykor jobb, ha biztosabbak vagyunk a piaci megközelítés szempontjából” – nyilatkozta Browning. A Golf Blue-e-motion egy 114 lóerős elektromos motorral működik, mellyel kicsivel több, mint 135 km/órás maximális sebességre képes. A jármű egy feltöltéssel közel 150 kilométert tud megtenni, de a Volkswagen szerint a gyártásba helyezett modellnél ez a szám magasabb lesz. A VW szemlátomást nagyon is a környezettudatosságra fekteti a hangsúlyt, hiszen a 2014-es Golf Blue-e-motion mellett 2015-ben megjelenik a Golf plug-in hibrid változata is.

Forrás: www.alternativenergia.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.