Főoldal » B, mint befőzés

B, mint befőzés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

B, mint befőzés - átdolgozott kiadás 2013.

A veszprémi Csalán Egyesület sokrétű tevékenységének fontos része az egészséges és fenntartható életmód terjesztése. Az egészséges életmódhoz pedig hozzá tartozik a természetes eredetű élelmiszerek fogyasztása, különös tekintettel a zöldségekre, gyümölcsökre. De a zöldség és gyümölcs nyáron érik, ha télen is fogyasztanánk belőle, akkor tartósítani kell, hogy megőrizzük a nyári ízeket télre is. De ha egészségesen és fenntarthatóan szeretnénk élni, akkor érdemes kerülni a tartósítószereket.

Hogyan lehet a zöldségeket, gyümölcsöket tartósítószer nélkül tartósítani? Leginkább a hagyományos, népi módszerekkel, mint pl. a savanyítás és befőzés. Ezeket a módszereket – főleg a befőzést – mutatja be a Csalán Egyesület a 2013-ban megújított B, mint befőzés című kiadványában, amely a Csalán irodából (Veszprém, Kossuth utca 1.) ingyen elvihető, és az egyesület honlapjáról is letölthető.

A kiadvány linkje: http://www.csalan.hu/kiadvanyaink/b-mint-befozes-atdolgozott-kiadas-2013

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.