Főoldal » Bemutatkozás és pár oldalajánló

Bemutatkozás és pár oldalajánló

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A barátaim Katinak szólítanak, a 91 éves nagymamám Katkának hívott, és vannak, akiknek sokat mond, hogy alias nevem Duma. :)

Az elbeszélések szerint két éves körüli lehettem, mikor egy Balatonaligán töltött nyaralás során eltűntem. Kerestek házban-kertben, égen-földön, míg végül megtaláltak a közeli nádasban, a stég végében, amint lestem a békákat…

Később, általánosban a biológia volt a kedvenc tantárgyam és a Kis ökológia c. képes könyvem kedvenc olvasmányom. Persze a gimiben is “biosz faktos” lettem.

Innen már csak egy ugrás volt Sopronban az Erdőmérnöki Karon az okleveles környezetmérnöki szak, és, hogy ez ne legyen elég, ugyanitt elvégeztem a vadgazdamérnökit is.  

Azt hittem, hogy a tanulásból ennyi bőven elég, így suli után nem sokkal bele is vetettem magam a BETŰS életbe.

Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy állandóan a kerteket, parkokat nézem és azon gondolkodom, hogy én hogy terveztem volna meg, és mikor megláttam egy árvácskaágyást azt számolgattam, hogy hány tő lehet egy négyzetméteren. Hogy kiderüljön, múló rosszullét-e ez az állapot, elvégeztem az ELO (Európai Levelező Oktatás) kerttervezés tanfolyamát, ami arra volt jó, hogy fogtam magam, felvételiztem a Budapesti Corvinus Egyetemre, ahol aztán 3. oklevélként az kertészmérnökit is megszereztem a Dísznövénytermesztés és Dendrológia tanszéken.

Azóta környezetvédelmi, tervezői, természet- és tájvédelmi szakértői jogosultságaim is vannak, növénytelepítés és parkfenntartás műszaki ellenőr vagyok, a www.femina.hu oldalon növény- és állatgondozási szakértőként 2009. februárjától adok tanácsokat. 

A tanácsadásokon túl egyre többen kérnek segítséget kertkialakítások, kerttervezések terén, ezért jött létre a honlapom a Katikert, amin keresztül könnyebben megtalálnak a növény kedvelők és a kertre vágyók.  

A szakmai kérdések és a felmerülő igények miatt sokat tűnődtem azon, hogy hogyan lehetne mindenkinek saját „zöldövezete”, annak is, aki gangos lépcsőházban, panellakásban, de legalábbis olyan helyen lakik, ahol nincs lehetősége saját kertre. Így jött aztán a gondolat, hogy dehogyisnem, mindenkinek lehet kertje – Miniatűr kertje! Amit rengeteg féle méretben, stílusban, színben, növénnyel… lehet kialakítani, mindenkinek helye, kedve, igénye szerint. Elkezdtem miniatűr kerteket készíteni és megszületett a Miniatűr kert blogom is.

De, hogy ne csak szakmai ismereteim, hanem egyéb gondolataim, derűhozó praktikáim is megoszthassam (elgondolkodtató idézetekkel és szebbnél-szebb videókkal tarkítva) a Miniatűr kerttel párhuzamosan vezetem a Derűlátó blogom is. :)

Itt is, a honlapomon és a többi blogom is várok mindenkit szeretettel! :)

Jóba Katalin

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.