Főoldal » Betlehemi jászol-pályázati felhívás

Betlehemi jászol-pályázati felhívás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2012. december 13. és 2013. január 13. között a budai várban, a Mátyás templom szomszédságában található Magyarság Házában (I. ker. Szentháromság tér 6.) lesz látható a XIX. BETLEHEMI JÁSZOL-kiállítás!

A kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) – az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve – nyílt pályázatot hirdet, amire hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni jelentkezők és közösségek egyaránt jelentkezhetnek.

Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült, legfeljebb 3 népművészeti, képző- vagy iparművészeti munkával: a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, illetve az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó alkotással, pl. karácsonyfa-díszekkel, ünnepi terítékkel, Mária-medálokkal stb. lehet.

Regisztrációs határidő: 2012. november 5.

Az erre szolgáló internetes felület elérhető honlapunkon (www.amka.hu). Itt kérjük jelezni azt is, ha a december 15-én tartandó kísérő rendezvényen bemutató illetve foglalkozás tartását vállalja, vagy részt kíván venni az adventi vásáron!
Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2012. november 9.

Az alkotások beadásának időpontja: 2012. november 17-18. 10-16 óráig.

A beadás helyszíne: a FIMÜV Zrt. (Bp., XIV. ker. Gvadányi út 33-39.) telephelye.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat a Hagyományok Háza, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szakértőiből valamint a Ciszterci Egyházközség képviselőjéből álló zsűri végzi. A bíráló bizottság egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására.

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerülők a december 12-ére tervezett ünnepélyes megnyitón elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig az oklevélen kívül különböző díjakat vehetnek át.

Az alkotások visszaadása: 2013. január 14-15-én 10-16 óráig a kiállítás helyszínén történik.

A kiállítás anyagát az előző 10 évhez hasonlóan idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, amit a december 12-ei ünnepélyes alkalomra szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepelni fog.

További információ az AMKA honlapján található vagy Gergely Imrétől kapható.
Postacím: Gergely Imre, IPOSZ, AMKA 1392 Bp. 62., Pf.: 289.
(Bp., V. ker. Kálmán Imre u. 20. IV. 402.)
Tel: 06-1/354-3146; 06-30/394-6010; e-mail: amka@chello.hu
Honlap: www.amka.hu

Forrás:mmgonline.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.