Főoldal » Bevezetés

Bevezetés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ez a blog a Felsőfokon.hu nagy főszerkesztőségi környezetvédelmi kampányához készült. Témája: Mit tehetünk környezetünkért? A blogban kétszer megyek végig a Felsőfokon.hu Környezetvédelem szakterületének szakágain, az egyszerűség kedvéért ábécé-sorrendben. Először arról írok, hogy mit tehet egy hétköznapi ember a környezetért, mi az, amit egy kis jóindulattal és odafigyeléssel, különösebb anyagi ráfordítás nélkül, (sőt néha több-kevesebb pénzt megtakarítva) mindenki megtehet a tisztább környezetért és a globális problémák megoldásáért. Másodszor ugyanezen logika mentén cégeknek adok tanácsot, leírom a blogban, hogy mit tehet egy cég a környezetvédelemért. A cégeknek is olyan tanácsokat adok, amelyeket egy kis jóindulattal és odafigyeléssel, különösebb anyagi ráfordítás nélkül, (sőt néha több-kevesebb pénzt megtakarítva) minden cég megtehet a környezetért. A cégeknek szóló résszel még idén szeretnék végezni.

A két sorozat lezárása után már csak a menet közben felmerült kérdésekre, észrevételekre válaszolok a blogban, újabb bejegyzések formájában. Minden kérdést megválaszolok, és ha a válaszok újabb olvasói kérdéseket szülnek, akkor azokra is egy-egy újabb cikkben válaszolok, és így tovább…

A blog tehát a következőképpen épül majd fel:

  1. Cikksorozat magánszemélyeknek
  2. Cikksorozat cégeknek
  3. Az 1-2. részben felmerült kérdések megválaszolása újabb cikkekben
  4. A 3. részben felmerült kérdések megválaszolása még újabb cikkekben

A Környezetvédelem szakterület jelenlegi szakágai ábécé-sorrendben:

állásajánlatok

állatvédelem

Bányászat és rekultiváció

energetika

hulladékgazdálkodás

Kik vagyunk?

Kinek kellek én ?!

klímaváltozás

környezet és társadalom

környezetgazdálkodás és minőségbiztosítás

környezeti nevelés

környezetszennyezés

környezettudomány

környezetvédelem

környezetvédelmi technológia

megújuló energia

Pályázat és ösztöndíj

Programajánló

tájvédelem

tanösvények

természetvédelem

újrahasznosítás

vízgazdálkodás

A Kik vagyunk? szakágat át fogom ugrani, mert az a szakterület aktív bloggereit mutatja be, de az összes többi szakággal mindkét cikksorozatomban foglalkozom. A cikkeket mindig abba a szakágba sorolom be, amelyikről szólnak. Kellemes olvasást kívánok!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Bevezetés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A gazdasági válság és a környezetszennyezés napjaink legnagyobb problémái közé tartoznak. Gyakran hallani mindkettőről a médiában. A jelenlegi technológiának köszönhetően azonban egyre több megoldás létezik az energiatakarékos és egyben kényelmes életmód kialakítására a megújuló energiaforrásokból villamos, vagy hőenergiát termelő rendszerektől (napelem, napkollektor, szélkerekek, vízturbinák,…) kezdve az energiatakarékos szórakoztató, világító és fűtő eszközökig (izzók, kis fogyasztású TV-k,…). Ezen termékek száma egyre inkább nőni fog a világpiacon. Sajnos azonban a lakosság nagy része – régi megrögzött szokásainak és elkényelmesedett életmódjának köszönhetően – továbbra is csak fokozza ezeket problémákat. A probléma gyökere talán ott rejlik, hogy egyszerre és hirtelen akarjuk megváltoztatni ezen szokásainkat. Mindezt azonban fokozatosan, apró lépésekben is meg lehet tenni úgy, hogy életmódunkban bizonyos időszakonként egy-egy apró mozzanatot változtatunk, vagy valamelyik drágán üzemelő és környezetszennyező készülékünket cseréljük ki egy modernebb, környezetkímélőbb darabra! Ez a blog azért lett létrehozva, hogy tanácsot adjon a kedves olvasónak miként lehet ezeket a piciny, apró lépéseket megtenni saját jövőnk és az utánk élő generációk érdekében.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.