Főoldal » Blog inditó

Blog inditó

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Közeledik a nyári szünet, a legtöbb iskolában vége a tanévnek. Egyre több gyereknek lesz egyre több ideje. Vajon mivel töltik majd a szabad idejüket a vakációra éhes gyerkőcök? Ülnek és bambulják a televíziót? Chipset majszolgatnak, majd játszanak néhány számítógépes játékkal? Pihenésként irány valamelyik közösségi oldal?

A Természet akadémiája úgymond egy nyári kurzus lesz, ami megmutatja mennyi más kellemes elfoglaltság is létezik, felhívná a figyelmet a sportra, mozgásra és a sok-sok játékra a szabadba.

Környezetvédelem tanárként még nem sok cikket írtam környezeti nevelés témában, úgy hogy itt az ideje elkezdenem. Ez a blog is mint a többi természetvédelmi blog próbálja megismertetni, közelebb hozni számunkra a körülöttünk lévő világot. Együtt játékosan fedezhetjük fel a környezet és természetvédelem fontosságát, szépségét.

 

Bemutatnám egy kedvenc madáretetős játékomat.

Játék idő 5-10 perc

Helyszín: szabadban, füves terület

Eszközök: 1 csomag fogpiszkáló, festék

Tetszőleges számú gyerekek játszhatják, felső korhatár végtelen. Jelöljünk ki játékos számtól függően néhány fészket, minden fészekben legyen egy fióka (1-1 játékos)

A csomag fogpiszkálót különböző színre festjük, majd szétszórjuk egy adott füves területen.

Ekkor elkezdődik a játék, a szülőknek (többi játékos) mimnél több kukacot kell találni és eljuttatni az éhes fiókáinak, egy megadott idő alatt. Egyszerre csak egy gilisztát szállíthatnak, aztán vissza kell menni keresgélni.

A játéknak akkor van vége, ha letelik az idő, vagy ha az összes gilisztát megtalálták.

A végén ki lehet elemezni, a fiókák mennyi ételhez jutottak. Milyen színből van a legtöbb, melyikből a legkevesebb. Mire lehet következtetni ezekből?

 

M.j

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.