Főoldal » Csakazértse!

Csakazértse!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

The Show Must Go On  – idézhetném egyik kedvenc klasszikus rockzenekarom dalának címét is akár, mert kissé ironikusra véve -a show folytatódik. Akkor sem! Azért se! (?) címmel adtam hírt pár napja (május 31.) egy pécsi építendő új hulladékudvar építése körül fellángolt hadjáratról. Tiltakozó hadjáratról számoltam be. Azóta új fejlemények születtek. Tegnap pl. volt középiskolai osztálytársam (aki ilyenkor hejjdezöld) megosztott velem a kék közösségi oldalon egy felhívást, hogy támogassam őket az ügyükben! Az írás, hemzsegett a helyesírási hibáktól (és ezért itt és most nem akarnám közreadni, mert félő ráismerne az írója és esetleg nem blamaként élné meg). Szóval tiltakoztak tovább nagy bőszen és szervezkedtek is a mai napra, mert részönkormányzati ülés volt Postavölgyben, ahol a fő és talán egyetlen téma ez volt.

A PÉCSma internetes napilap még “nyomdameleg” cikkét itt és most közreadnám, ami folyamatos frissítésekkel íródott.

Idézet a cikkből: “Az előzményekről: Múlt héten előbb lakossági fórumot, majd május 30-án immár tüntetést is tartottak a postavölgyiek és a környéken élők egy tervezett hulladékudvar megépítése miatt. Az emberek azért vonultak ki két esetben is a Siklósi úttól nem messze lévő trafótelep és vízműtelep közötti bokros területre, mert úgy tudták, szeméttelepet hoznak létre a helyszínen. A második alkalmon a tervezett hulladékudvar leendő üzemeltetését végző BIOKOM Kft. ügyvezetője is megjelent, s igyekezett eloszlatni a téves információkat, nem igazán nagy sikerrel. Kiderült viszont, hogy a 12 milliárdos, Európai Unió által finanszírozott beruházás egyik projekteleme során nem környezetkárosító, hanem éppen környezetvédelmi létesítmény épülne Postavölgyben. Egy olyan udvar jönne itt létre, amelybe a lakosság hordhatja be szelektíven gyűjtött hasznos hulladékát, mint például elektronikai berendezéseket, bútorokat, lomot, papírt, műanyagot, üveget, fémhulladékot. A létesítmény, ahogy akkor elhangzott sem zajjal, sem porral nem jár, a talajvízszennyezés, fertőzésveszély, veszélyes hulladékok megjelenése pedig kizárt.”

Az ülésnek most nemrégen lett vége. Az eredmény pedig vajjon mi lett, mit gondoltok?

“A részönkormányzat azt az állásfoglalást hozta, hogy vizsgálják meg, megépülhet-e máshol a hulladékudvar. A döntés meghozataláig az építés felfüggesztésére kérték a beruházót.” /pécsma.hu/

Tehát a hulladékudvar egyelőre nem épül, a beruházás pedig szünetel. A sok lúd disznót győz (ött) elv érvényesül egyelőre (?).

forrás: http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/postavolgy-valaszokkal-keszultek-online/?template_type=1

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.