Főoldal » Diplomamunka pályázat

Diplomamunka pályázat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ez a pályázat frissdiplomásoknak vagy ebben a félévben végzőknek szól.

A Magyar Hidrológiai Társaság 2012-ben is meghirdeti a Lászlóffy Woldemár Diplomamunka Pályázatot.

A pályázaton való részvétel feltételei

1. A pályázatra az jelentkezhet, aki magyar felsőoktatási intézményben

– felsőfokú szakképzés (legalább 4 félév időtartamú, legalább 120 kreditpont összértékű képzés, amely szakdolgozat készítéssel zárul),

– alapképzés (BSc),

– mesterképzés (MSc), osztatlan 5 éves képzésben résztvevők

– szakirányú továbbképzés (szakmérnök képzés, amely szakdolgozat készítéssel zárul)

keretében a vízzel, a vízi környezet védelmével foglalkozó, magyar, vagy idegen nyelvű diplomamunkát, szakdolgozatot készített.

2. A pályázatra benyújtott diplomamunka, szakdolgozat tárgya legyen kapcsolatban a víz természetes vagy társadalmi körforgásának valamilyen jelenségével. Érintsen valamilyen időszerű problémakört. Legyen világos, áttekinthető szerkezetű, a szövege és ábra- (kép-) anyaga legyen egymással összhangban. Tekintse át a témára vonatkozó szakirodalmat, és arra helyesen hivatkozzon, abból helyesen idézzen. Legyen a diplomamunka hasznosítható a társadalom számára. A diplomamunka, szakdolgozat legyen magas színvonalú, alkalmazza a tanultakat, és kiemelkedő gondolkodásmódot tükrözzön.

3. A pályázatra benyújtott diplomamunka, szakdolgozat – amennyiben megfelel a Lászlóffy Woldemár diplomamunka pályázat szabályzatának 6. §-ában szereplő feltételeknek – három kategóriában (BSc, MSc, szakirányú továbbképzés) Mosonyi különdíjat is nyerhet. A Mosonyi különdíjra pályázni nem kell, az alkalmas pályamunkákat a bírálatot végző különbizottság választja ki.

4. A pályázatra a 2011. július 1-jétől 2012. június 30-ig terjedő időszakban megvédett diplomatervek, szakdolgozatok nyújthatók be.

5. A pályázó a benyújtás időpontjáig zárja le az adott képzési szintnek megfelelő tanulmányait, és védje meg a diplomamunkáját, szakdolgozatát.

6. A diplomamunka, szakdolgozat pályázathoz mellékelni kell

– a diplomamunkát (nyomtatott formában),

– a diploma másolatát,

– a jelentkezési lapot,

– a felsőoktatási intézményben született belső és külső bírálat szövegét,

– az oktatási intézmény nyilatkozatát,

– pályamunka egyoldalas tartalmi kivonata.

A pályázaton való részvételi szándékot a jelentkezési lapon lehet bejelenteni. Amennyiben a pályázat/ok benyújtása az oktatási intézmény részéről történik, kérjük mellékletként csatolni az “Összesítő” c. dokumentumot.

A jelentkezés határideje: 2012. július 31.

A jelentkezési lap, a hirdetmény beszerezhető a Társaság Titkárságán (Bp. 1091, Üllői út 25. 433-437-es szoba, telefon: 201-7655), vagy letölthető a Társaság internetes honlapjáról (http://www.hidrologia.hu).

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére 2012 novemberében kerül sor.

A díjak oklevéllel és pénzjutalommal járnak. Az arra érdemes pályázók minden kategóriában a díjakon kívül dicséretben, könyvjutalomban is részesíthetők.

A pályázók – tagdíjfizetési kötelezettség nélkül – egy évre elnyerik a Magyar Hidrológiai Társaság tagságát, illetve – amennyiben már a Társaság tagjai voltak – egy évig tagdíjmentességet élveznek.

A Társaság a pályázat eredményét (szerző, cím, konzulensek, díj) a Hidrológiai Közlönyben, valamint a Társaság Híreiben és internetes honlapján is közzéteszi, valamint lehetővé teszi, hogy a díjazott diplomamunkák szerzői munkájuk rövid összefoglalását a Hidrológiai Tájékoztatóban közzétegyék.

Forrás: hidrologia.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.