Főoldal » Együtt az Érmellékért

Együtt az Érmellékért

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2013 május 10.-én hivatalosan is megalakult a Kolokán Egyesület, az egész Érmelléket átfogó környezetvédelmi és hagyományőrző nonprofit szervezet. Egyesületünk fő célkitűzései közzé tartozik az Érmellék régi arculatának részleges visszaállítása, és az erre épülő öko- és faluturizmus fejlesztése, valamint a hagyományos, mesterségek megőrzése és felelevenítése.  

További céljaink között szerepel a környezeti nevelés, az ökogazdálkodás népszerűsítése valamint a hagyományok és népszokások ápolása.

Eddigi tevékenységeink során ellátogattunk az Érmellék néhány településére, ahol a szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálást népszerűsítettük a gyerekek körében, különböző játékok és kvízek segítségével.  Ezen kívül a felnőttekkel az aktuális problémákról (palagáz, Verespatak) beszélgettünk. E projektünket a jövőben is szeretnénk folytatni, és próbálunk eleget tenni minden meghívásnak!  Ősztől pedig kezdődnek az iskolákkal közösen szervezhető programok (szemétszedés, előadások, tematikus napok). 

Szeretnénk felvenni a kapcsolatot más hasonló szervezetekkel is, és eseteleg közös projekteket is szervezni velük, határon innen és túl. Várjuk megkeresésüket az alábbi e-mail címen: ekolokan@yahoo.com

Az egyesületről és aktuális programjainkról bővebben olvashat a kedves érdeklődő a http://kolokan.com/ weboldalon, és megtalálhatnak minket a facebookon is az alábbi címen: https://www.facebook.com/pages/Kolokán-Egyesület/146050448892997?ref=hl

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.