Főoldal » Eljutni mindenhova…

Eljutni mindenhova…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A “kedves” családom irigykedik rám, hogy én újabban mindenhova eljutok. Általában a Felsőfokonnal jutok el érdekes helyekre, különleges programokra, de a Csalán Egyesülettel is sok érdekes élményem volt.

A Felsőfokonnal eljutottam már (a teljesség igénye nélkül) online marketing képzésre, vitorlázni a Balatonra, Göd-Vác kerékpártúrára, szüretre a Balaton-parton, bloggertalálkozókra sok helyen, kirándulni a Normafán, és eljutottam sajtóakkreditációval egy fizetős nagykoncertre (Neoton, Veszprém Aréna) és 2 másik bloggerünkkel együtt a legutóbbi jubileumi Veszprémi Egyetemi Napokra. Tervben van egy júliusi környezetvédelmi bloggertalálkozó is, amelyről még csak annyit lehet tudni, hogy vagy a 13-ai vagy a 20-ai hétvégén lesz a Dunántúlon, a Balatontól délre. Megint új helyeket ismerhetek meg.

A Csalánnal eljutottam már hangulatos rendezvényekre a városunkban, Veszprémben (pl. több ökovásárra, ökofesztiválra, stb. egyszer még nyertem is egy hordó biobort egy ökovásár versíró-pályázatán), magbörzére Veszprémben és Hegyesden, biodiverzitásos estre a nemesvámosi Waldorf iskolában, stb. Sőt, tavaly néhány kirándulásra is eljutottam megyeszerte és egyszer még a megyehatáron is túl az egyesület egyik lelkes kirándulásszervező tagjával.

De el fogok jutni velük egy önkéntesekkel kapcsolatos képzésre Somogy megyében (a képzés zártkörű, meghívásos, ezért csak ennyi publikus belőle), ezen a héten szerdától péntekig, és el fogok jutni idén Veszprém megye legnagyobb kulturális eseményére, a Művészetek Völgyébe is.

A Művészetek Völgye idén július 26. és augusztus 4. között lesz. A rendezvényhez a “szokásos” 4 falu csatlakozott: Kapolcs, Monostorapáti, Taliándörögd, Vigántpetend. A Csalán Egyesület az első hétvégén, július 27-28-án, mindkét nap 10-18 óra között települ ki a Völgybe, a kapolcsi Felső Iskola udvarába. Zöld játszóházat tervezünk hagyományos népi játékokkal, környezetvédelmi vetélkedőkkel, és más izgalmas programokkal.

De el fogok jutni a Csalánnal az idei ökovásárba is. Miben más ez, mint a szokásos pénteki helyi piac? Nagyobb (több sátor), kézművesek is jöhetnek (nem csak élelmiszer-termelők, mint a helyi piacon), egész napos rendezvény (megnyitó 9:00-kor, az utolsó műsorszám, a tombolahúzás 17:00-kor kezdődik), még aktívabb a Csalán (mert nem csak a kiadványainkat mutatjuk be, hanem többféle játékot, vetélkedőt is szervezünk), és műsor is van (egyelőre szervezés alatt). Az már majdnem biztos, hogy szeptember 28-án (2 nappal a 33. születésnapom után) lesz a veszprémi História kertben, ahol a helyi piac is van. Remélem, nem esik az eső.

A Völgyről és az Ökovásárról is írok majd részletes beharangozót 2-3 nappal a rendezvény előtt, és élménybeszámolót utána. Ha lesz még csalános vagy felsőfokonos rendezvény a nyáron, vagy eljutok a sajtóigazolványommal valamilyen eseményre, akkor arról is beszámolok majd.

Tanulság: jó néha közösségbe járni (főleg szakmai közösségekbe, mint pl. egy blogmagazin vagy egy helyi zöld szervezet), mert jó társaságban lehetek, szakmailag fejleszthetem magam, és sok helyre eljuthatok. Remélem, hogy ez még sokáig így marad.

Kép: http://www.dinpi.hu/_user/browser/Image/foldgomb.jpg

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.