Főoldal » Európai Hulladékcsökkentési Hét – felhívás

Európai Hulladékcsökkentési Hét – felhívás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az alábbi felhívást kaptam e-mailben az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségtől.

Tisztelt leendő és már környezettudatos Társunk!

Immár fél évtizede nem múlik el év, hogy ne lenne egy olyan hét, amikor apró, de hatékony vállalással népszerűsíthetjük és bemutathatjuk a közvetlen és távolabbi környezetünk védelmét szolgáló hulladékcsökkentést. Vagyis, az idén is lesz – november 16-24. között – Európai Hulladékcsökkentési Hét! (angolul: European Week for Waste Reduction = EWWR), melynek nemzetközi résztvevőihez – akárcsak tavaly – magyarok is csatlakozhatnak.

Az EWWR-hét keretében munkahelyi közösségek, intézmények – köztük iskolák, óvodák – civil szervezetek, sőt ez évtől akár magánszemélyek is csatlakozhatnak és mutathatják, hogy egyszerű, hétköznapi tettekkel, kreatív ötletekkel és megannyi kis lépéssel is meg lehet óvni a környezetet, és csökkenteni lehet a hulladék mennyiségét.

Nem világrengető dolgokat kell kitalálni és megvalósítani, hanem olyan egyszerű megoldásokat, amelyekből az derül ki, hogy a mindennapos tevékenység során – a sok kicsi sokra megy elve és gyakorlata alapján – kis tettekkel is megelőzhető, mérsékelhető a hulladékkeletkezés. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét akcióhoz csatlakozóknak nem versenyezniük kell egymással, hanem a jó ötletet példaként megmutatni, hogy mások is tudjanak róla és alkalmazhassák. A projektötleteknek csak a képzelet szabhat határt, vagy akár a honlapunkon szereplő rengeteg példa közül is lehet választani.

Az Európai Bizottság főtámogatásával idén is meghirdetett EWWR-hez itthon, az OHÜ közreműködésével lehet csatlakozni. Az OHÜ – a múlt évihez hasonlóan – nemcsak összefogja a jelentkezéseket, hanem biztosítja azokat az Európa-szerte már ismert arculati elemeket is, amelyek szükségesek az EWWR-akcióban való részvétel dokumentálásához. A november 16-24. között meghirdetett Európai hulladékcsökkentési hét hazai akciójában részt venni idén még egyszerűbb és könnyebb, hiszen az OHÜ – kifejezetten erre a célra – létrehozta a www.ewwr.hu web-oldalt. Ezen keresztül nemcsak jelentkezni lehet, hanem az akcióban való részvétel feltételeiről részletes információkat is találhatnak a látogatók, ugyanakkor megtekinthetők az eddigi EWWR-eredmények, valamint a magyarországi csapatok vállalásai is.

Minden további információért kérjük, látogasson el weboldalunkra, és reméljük, hogy hamarosan Önt és intézményét is a csatlakozók között üdvözölhetjük!

Üdvözlettel:
Az EWWR magyarországi szervezőcsapata

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.