Főoldal » “Fenntarthatóság és vidék” c. képzés

“Fenntarthatóság és vidék” c. képzés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 A Pillangó Fejlesztések fenntartható fejlesztés témájában integrált tréning létrehozásában vesz részt vidéki települések döntéshozói és más kulcsszereplői számára.  A fenntarthatósággal és annak fontosságával kapcsolatos hírek már-már szinte mindennaposan eljutnak hozzánk a különböző médiák által, de keveset tudunk arról, hogyan is tudnánk fenntarthatóbb környezetet teremteni magunk és az utánunk jövők számára. A fenntarthatóság nem csak az államok, és az egyének szintje, de kisebb – nagyobb közösségek, települések is sokat tehetnek.

A képzés fejlesztése az Erasmus+ projektje (RUSDELA – 2016-1-HU01-KA204-022965) keretében történik. A programban Magyarországon kívül olasz, portugál, spanyol, görög és bolgár partnerek vesznek részt, olyan országok, amelyekben a vidék hasonló lehetőségekkel és nehézségekkel küzd, mint mi Magyarországon. A képzésben nemzetközi tudások és tapasztalatok is bemutatásra kerülnek, amelyek érdekesek lehetnek számunkra is.

Partnereink: BDA (Bulgária), Materahub (Olaszország), Resilience Earth (Spanyolország), MAICh (Görögország), MANRA (Spanyolország), SPI (Portugália)

A program célja egy gyakorlatorientált, könnyen kezelhető tudáscsomag kialakítása, melyet mind a döntéshozók, mind más kulcsszereplők (trénerek, civilek, stb.) könnyen használhatnak a gyakorlati keretek között, és amely segít képet nyerni a fenntarthatóság legfontosabb kérdéseiről, vidéken is alkalmazható fenntartható eljárásokról, és ezzel is hozzájárul a fenntartható vidék kialakulásához. A fenntarthatóság fogalmának mi tág értelmezését fogadjuk el, melyben a környezet, gazdaság, társadalom fenntarthatóság egyaránt fontos szerepet kap.

A képzés kidolgozása során kétnapos teszttréninget tartanak leendő trénerek számára „Fenntarthatóság és vidék” témában.

A képzés fő témakörei:

  • A fenntartható fejlesztés és a vidékfejlesztés lehetséges kapcsolódási pontja
  • Agro-ökológia és a fenntartható élelmiszer előállító rendszer (mit takar a fogalom és milyen előnyei vannak, működő példák)
  • Város-vidék kapcsolat (foglalkoztatottság, turizmusfejlesztés, fenntartható közlekedés)
  • A változás elmélete (környezeti válság és megoldási lehetőségek, módszerek)
  • Eszközök és módszerek (szükséglet felmérése, reziliencia, tervezés, közösség bevonása)

A képzés időpontja: 2017. szeptember 21-22.

Jelentkezés módja: jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével: https://tinyurl.com/y7ry2d49

Jelentkezési határidő: 2017. június 27. (kedd)

További információ: rusdela.bffd@gmail.com

_________________________

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.