Főoldal » Florafoto

Florafoto

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érdekes blog nyílt a Természettudomány szakterületen. Banga Szilvia blogja, a címe: Florafoto. Növényekről készült fényképek, tematikusan, magyar és latin nevekkel. Fotóalbumnak és növényhatározónak is praktikus, jól használható természetvédelem szakágunk TIC projektjéhez is. Szilvi szándékai szerint ez egy nagy közös blog lenne, ahol mindenki közzéteheti növényekről készült képeit. Ő így ír erről első bejegyzésében:

Kedves Bloggerek!

Arra gondoltam, létrehozok egy közös, mindenki számára szerkeszthető florafoto blogot, amely mint neve is mutatja növényekről készült fényképekből állna. Itt bemutathatná mindenki egy-egy terület növényvilágát, ahol él vagy amerre éppen barangol. Persze nemcsak elhívatott botanikusokra gondoltam, hanem bárkire, akinek kedve van hozzá.Mit szóltok?

Kedvcsinálónak a Balaton egyik kis falujának flórája:”

A blog linkje: https://www.felsofokon.hu/blog/florafoto. Az első bejegyzés címe: Bevezető kedvcsináló (ez a bejegyzés az idézet forrása is: https://www.felsofokon.hu/florafoto/2012/05/20/bevezeto-kedvcsinalo).

Én támogatom ezt az ötletet, és nagyon hasznosnak tartom. Így mindenki kiélheti fotóművész hajlamait, és még egy hasznos adatbázist is kapnánk a növényekről, élőhely szerint, képekkel, magyar és latin nevekkel. (Ha lenne fényképezőgépem vagy legalább egy fényképezős telefonom, akkor én is küldenék be oda képeket.)

Vezérkép forrása: http://www.erdelyinimrod.ro/img/baro2.jpg (Google képkeresőben növény és foto kulcsszavakkal ez volt az első olyan kép, amelyen növényekkel együtt látható egy fényképezőgép. Nehéz ilyen képet találni…)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.