Főoldal » Föld napja vagy valami ilyesmi

Föld napja vagy valami ilyesmi

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Föld napja (április 22.) nekem kicsit ugyanazt jelenti, mint a Föld órája. Egy kérdőjel jelenik meg a fejem felett- azt kérdezem, hogy “Miért csak egy napig… ?”, “Miért csak egy óráig…?”

Talán a következő eszmefuttatás nem újkeletű és talán minden második ember felteszi a kérdést: “Ha az összes “felesleges” építmény és közterület világítása egy órára megszűnhet, akkor ez máskor miért nem lehetséges? Miért nem lehet minden nap egy órával hamarabb lekapcsolni a fényeket, vagy egy órával később felkapcsolni azokat, amik csak egy épület (pl. múzeum, parlament…) megvilágítását szolgálják?” Tehát nem a kórházakra, vagy infrastruktúrára gondolok.

A mértéktelen és felesleges energiapazarlás a légszennyezésnek is az okozója, erről lehetne írni sokat, most mégsem mennék bele semmibe részletesen.

A Föld napja meg… én csak azt írtam egy közösségi oldalon a falamra, hogy “Legalább ma ne dobjátok el a szemetet!” Értem én, hogy azzal, hogy született egy törvény a dohányosok számára, viszont ezzel párhuzamosan a szemeteskukák számának nem sikerült növekednie… nos, ez valóban vicces, de inkább felháborító. Ennek ellenére letörne a kezem, ha ilyen helyzetben én mégis kiejtenék egy hulladékká vált akármit a kezemből- elteszem hát, és megyek, keresek egy, a legközelebb lévő kukát és kész. És ha másért nem is, legalább ezért büszke lehetek magamra.

Olyan egyszerű, nem?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.