Főoldal » Földünkért világnap – október 21.

Földünkért világnap – október 21.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma 2 cikkel is készültem. Pénteken volt a Földünkért Világnap, ma pedig az Éghajlatvédelmi Világnap. Pénteken és hétvégén technikai problémák álltak fenn az oldalon, ezért a péntekre tervezett cikket is ma írom meg, ez most a Földünkért Világnapról szól, pótlólag. A következő mai cikk pedig a mai Éghajlatvédelmi Világnapról szól majd. (Ezen a héten van a TV kikapcsolási hét is, erről majd kedden vagy szerdán írok, aztán még lesz egy októberi cikkem a Takarékossági Világnapról, 31-én hétfőn.)

http://www.piok.hu/szpai/images/world_01.png

A Földünkért Világnapot 1991-ben az 1992-es riói Föld csúcs előtt rendezték, a találkozó előkészületeként. 1992-ben Rióban fogadtak el egyezményt a biológiai sokféleségről és akkor fogadták el az éghajlat-változási keretegyezményt is. A világnap ezeknek az egyezményeknek (és a minél szélesebb körű környezetvédelmi összefogásnak) a szükségességére hívja fel a figyelmet. Persze nem elég csak egyezményeket elfogadni, be is kell őket tartani. Nem elég a környezetvédelemről beszélni, tenni is kell érte. Mindenkinek, mindennap. Nem csak a világnapokon.

A Földünkért Világnap az április 22-ei Föld Napjához és a június 5-ei környezetvédelmi világnaphoz hasonlóan általános környezetvédelmi nap, ami a környezetvédelem egészére és az éppen aktuális környezetvédelmi problémákra hívja fel a figyelmet. Arra, hogy mindenki tehet, és mindenkinek tennie kell a környezeti problémák megelőzéséért, és a már kialakult károk felszámolásáért. A környezetvédelem közös ügyünk, közös érdekünk, mindenkinek fontos, hogy egy tiszta és egészséges, élettel teli bolygón élhessünk, békében és harmóniában egymással és a természettel. Ez az, mit mindenki megtehet Földünkért.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.