Főoldal » Fülöp-szigeteki vihar: Segíts Te is a gyerekeknek, túlélőknek!

Fülöp-szigeteki vihar: Segíts Te is a gyerekeknek, túlélőknek!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Itthonról szinte elképzelhetetlen, mi zajlik a Fülöp-szigeteken az utóbbi két természeti katasztrófa, a földrengés majd tájfun pusztítása után. 

Az UNICEF adatai szerint a vihar által sújtott területeteken körülbelül 4 millió gyermek él. Azoknak, akik valahogy túlélték az eseményeket, az ivóvíz,  élelmiszer, és a fertőzés elleni gyógyszerek most létkérdés, miközben tiszta ivóvizet találni majdnem lehetetlen.

„A Fülöp-szigeteki kormány az ország 36 provinciájából jelentett károkat. Úgy tűnik, ez a mostani volt a történelem valaha volt legpusztítóbb tájfunja.” – mondta Tomoo Hozumi, az UNICEF Fülöp-szigeteki megbízottja. 

Az UNICEF legfontosabb feladata katasztrófahelyzetekben a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás, a legszükségesebb gyógyszerek, élelmiszer és ivóvíz biztosítása, és az alapvető higiéniai feltételek megteremtése. Az UNICEF munkáját a segitekunicef.hu oldalon keresztül segítheted.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a héten érkeztek a tájfun által legnagyobb pusztítást elszenvedett Taclobanba. Ami a helyszínen fogadta őket felülmúlta legrosszabb várakozásaikat is. Élelmiszerekből, ivóvízből és generátorból álló segélyszállítmányt vittek magukkal, amit helyi partnereink segítségével osztottak szét a rászorulók között. 

A szervezet helyi partnereivel közösen meghirdette a Fogadj örökbe! támogatási programját, amelyben olyan támogatókat keresnek, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3.000 Ft-tal támogatják egy fülöp-szigeteki túlélő kisgyermek ellátását. 

Segíts te is a fülöp-szigeteki vihar túlélőinek, például a helyszínen jelenlevő olyan segélyszervezeteken keresztül, mint az UNICEF és a Baptista Szeretetszolgálat. Munkájukról a megadott honlapjaikon kívül itt olvashatsz még bővebben: Segíts te is a fülöp-szigeteki gyerekeknek, túlélőknek!

Kép forrása: newyork.cbslocal.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.