Főoldal » Gazda Hírek röviden…

Gazda Hírek röviden…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Méhészek figyelem!

Új mézkirálynőt koronáznak és felavatják a Jászsági Mézlovagrendet a jászberényi nemzetközi mézvásáron és méhésztalálkozón. A méhszúrás veszélye nélkül egy élő méhcsalád kezelését is megmutatják a látogatóknak. A nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkozót augusztus első hétvégéjén rendezik meg Jászberényben. Ez a méztermelők, valamint a méhészeti eszközgyártók és -forgalmazók legnagyobb magyarországi szakmai eseménye.

Méhészek figyelem! – Mézkirálynõt koronáznak, mézlovagrendet avatnak Jászberényben

Július 1-től bírságolnak

Nem érdemes tovább halogatni a rendkívül kártékony parlagfű kiirtását, ugyanis július 1-től megkezdődött az ingatlanok felderítése és hatósági ellenőrzése. A mentesítési kötelezettség mindenkire és gyakorlatilag minden területre vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági növényekkel hasznosított külterületi szántóföldeket, rét-legelőket, ültetvényeket, erdőtelepítéseket, útmenti és közterületeket, belterületi kiskerteket, játszótereket, parkokat, illetve az építési területeket.

Vita a KAP-reformról

A válaszadók többsége a KAP előtt álló legfontosabb kihívásként a méltányos életszínvonal biztosítását, a környezeti terhelésből és a természetierőforrás-szükséglet növekedéséből eredő problémák kezelését, illetve az éghajlatváltozás mérséklését és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást tartotta legfontosabbnak. A válaszadók többsége úgy gondolta, hogy a jelenlegi KAP ezekre a kihívásokra csak bizonyos mértékig tud válaszokkal szolgálni.

Parázslik a vita a KAP-reform körül: A jelenlegi agárpolitika sok kihívásra nem ad választ.

Budapest bora

Idén tartották a XXI. Egri Bikavér Ünnepet. A 3 napos rendezvény alatt mintegy 100 új bor mutatkozott be, de a legnagyobb esemény az volt, amikor kihirdették, mi Budapest hivatalos bora.

A főváros hivatalos vörösbora az Egri Bikavér, míg a hivatalos fehérbora az Egri Csillagok lett.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.