Főoldal » Hallgatói pályázat természet- és tájvédelem témában

Hallgatói pályázat természet- és tájvédelem témában

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Szegő Ferenc Emlékalapítvány pályázatot hirdet természettudományi felsőfokú képzésben részt vevő egyetemi illetve főiskolai hallgatók számára, szakdolgozati, illetve TDK vagy egyéb más célú elemző tanulmány, akcióprogram, intézkedési terv elkészítésére az alábbi környezetvédelmi témakörben: “Nehézségek a villányi Somsich-hegy természeti és tájképi értékeinek megőrzése során”. 
A pályázati felhívás a “Környezetvédelmi témák tudományos feldolgozása önkormányzati igények alapján” pályázathoz kapcsolódik.

A legjobb dolgozatot az Alapítvány 100 000 forint jutalommal díjazza. A beérkezett tanulmányokat felhasználásra eljuttatja a villányi önkormányzat számára.

A pályázat célja

A környezetgazdálkodás döntéseit a lehető legalacsonyabb szinten, az elvégezendő feladatokhoz legközelebb kell meghozni, tehát érvényesülnie kell a szubszidiaritás elvének. Mindezt az önkormányzatiság elve testesíti meg. A helyi környezeti, természeti értékek védelméért elsősorban az önkormányzatok – vagyis a helyi közösség a felelős. A helyi szinten keletkező ártalmak jó része helyben kezelhető lehet, sőt a megelőzés, a védelem is megszervezhető. Az 1990. évi LXV. törvény a helyi közszolgáltatások körébe vonja többek között az épített és természeti környezet védelmét, a közösségi tér és a közművelődés, és az egészséges életmód közösségi feltételeinek megteremtését. A fejlesztési tervezés, a jövőkép meghatározása a helyi társadalom, illetve az önkormányzat feladata, amit a legszélesebb szakmai körök bevonásával kell végrehajtani.

Melléklet Villány város önkormányzatának problémafelvetése.

  A pályázat benyújtása
  A pályázók munkáit november 30-ig, nyomtatásban várják az Alapítvány postacímére: 1011 Budapest, Corvin tér 12.

  Beadható pályázatok száma
  Jelen pályázati felhívásra egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be. A pályázat beérkezését követően hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályaművek beérkezéséről a pályázót e-mailben értesítjük. 

  A pályázatokat az Alapítvány kuratóriuma által felkért szakértők Huszerl József, Pável Áron, Kádár Zsuzsa, Dufek Éva, illetve Villány város kijelölt képviselője bírálják el 2012. december 15-ig. A pályázókat az eredményről az alapítvány honlapján és e-mailen értesítjük. 

  További információk
  levélben: 1011 Budapest, Corvin tér 12.
  e-mailben: szfa2011@gmail.com 
  honlap: http://www.szfea.hu 
  telefonon: 06-30/221-7144

  MEGOSZTÁS

  Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.