Főoldal » Hóvirág

Hóvirág

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egyszer munkaidőben, vezetőségi utasításra elmentünk terepszemlére. Az oka lényegtelen, ami ennél lényegesebb, hogy lebontott tanyák körül mászkáltunk, és a munkások tuskókat daraboltak, gallyaztak, tüzeltek. A munka vége felé közeledtek. Felcsillant a szemem, mikor egy – városi ember lévén csodának számító – gémes kúttal találtam szemben magam. Ha már léteznek ilyen “csodák”, talán van itt több is. Kolléganőm szemfülesebb volt, ő vette észre azt a kis fehérlő akármit, ami mint kiderült, néhány tő hóvirág. a vezérképet nem én készítettem (itt találtam), nem volt nálam a telefonom.

Felhívtuk a tulajdonos (egyben kísérőnk) figyelmét, hogy bár nem tudjuk, mi célja van a földdel, de nagyon valószínű, hogy ez a kis csoport hóvirág nem fogja azt túlélni, bármi legyen is az. Nagy volt az öröm az én részemről, mikor láttam, hogy emberünk eddig nem vette észre a kis fehér virágokat, és a reakciója abszolút pozitív volt: “Ezeket valahogy meg kellene menteni!” Jött is az egyértleműen legjobb ötlet: ásóval alányúlni, és egyik telephelyünkre áttelepíteni, természetesen úgy, hogy ott a körülmények kedvezők legyenek számukra.

Azóta eltelt egy hét, a mi telephelyünkön még nincs hóvirág, és sejtésem szerint a másikon sincs. Csak remélni tudom, hogy az ígéret nem száll el, és a tavasz hírnökei nem esnek áldozatul a pusztulásnak.

Hogy miért is lett védett növény a hóvirág, arról itt olvashatsz: http://think.transindex.ro/?p=402

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.