Főoldal » „HULLADÉKMÁGIA” – Gyermek – és ifjúsági pályázatokat hirdet az FKF Zrt.

„HULLADÉKMÁGIA” – Gyermek – és ifjúsági pályázatokat hirdet az FKF Zrt.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.  idén is meghirdeti gyermek – és ifjúsági pályázatait, amelyeket a már évek óta népszerű Gyermekrajz-pályázat és a tavaly elsőként meghírdetett Szépíró-pályázat  mellett egy új kezdeményezéssel, a Designe-pályázattal is kibővít. A pályázatok témája a Hulladékmágia, a jelentkezők az FKF Zrt. tevékenységi köréhez kapcsolódóan megfogalmazhatják, ők mit varázsolnának a hulladékból – milyen formában hasznosítanák újra a fémet, a műanyagot, a papírt és az üveget.
 ,,A pályázatokkal a környezettudatos gondolkodásra való nevelésen túl szeretnénk hozzájárulni a tehetséges gyermekek, fiatalok fejlesztéséhez. A díjakat is abban a szellemiségben határoztuk meg, hogy elősegítsék a kreativitás, a készség és az adottság kibontakozását.” – mondta Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója. 

A pályázatok elbírálásában többek között Rófusz Ferenc, Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező, Csukás István, Kossuth-díjas író és Lázár Zsuzsa, a Budai Rajziskola igazgatója, porcelántervező iparművész is részt vesz.

A DESIGNE pályázat

Kategóriák:

Öltözék: Ha a hulladékból öltözéket varázsolnál, készíts hordható ruhát már nem használt darabokból vagy látványruhát fémből, műanyagból, papírból, üvegből.
Öltözék-kiegészítő: Az öltözék-kiegészítő lehet táska, pénztárca, cipő, kalap, kesztyű vagy akár ékszer is, a lehetőségek határtalanok.
Reklámgrafika: A grafikai anyagok plakát, funzine/képeslap vagy képregény formájában is készülhetnek, amelyeken megjelenítheted ötletedet, üzenetedet a hulladékhasznosításról, vagy elmesélheted a hulladékmágus történetét.
Használati és ajándéktárgy: Készíthetsz új tárgyat, vagy trükkösen újjávarázsolhatsz egy régit más funkciót adva neki, de alkotás közben ügyelj arra, hogy mindezt hulladék felhasználásával tedd!
Korosztályok
A pályázatra két korosztályban, 16-18 és 18-22 éves korig lehet nevezni.

A beérkezett pályaművek decemberben egy budapesti rendezvényen divatbemutató és kiállítás keretében bemutatásra kerülnek.

Beküldési határidő:2012.szeptember 30.

A pályázati kiírások itt találhatók:

Gyermekrajz-pályázat

Szépírói Pályázat

Design pályázat

Forrás:www.fkf.hu

vezérkép:metropol.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.