Főoldal » Interjú Garay Klárával, 2013. augusztus hónap bloggerével

Interjú Garay Klárával, 2013. augusztus hónap bloggerével

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Augusztustól egy új kampányt kezdtünk a Felsőfokon.hu Környezetvédelem szakterületén. A Hónap Cikke, A Hónap bloggere. Egy objektív pontrendszer alapján minden hónapban díjat kap a legjobb bloggerünk, és a legjobb cikk szerzője. (Nem feltétlenül ugyanaz a cikkírónk.) A díj mindig egy interjú, amelyben bemutatjuk szakterületünk legjobbjait. Az interjúk mindig ebben a blogban, a szakterület “Kik vagyunk?” című szakágában jelennek meg. 2013. augusztus hónap bloggere Garay Klára. Vele készült a következő interjú.

Milyen érzésekkel olvastad a felhívást A Hónap Bloggere versenyünkről? Mit gondoltál akkor és mit gondolsz most?

– Nem vagyok versenyző alkat, magamtól nem jutott volna eszembe. Örülök neki, hogy egyik másik cikket sokan olvassák. Meg szomorú vagyok, hogy túl sok a megírni való, a környezetkultúra mostoha állapota miatt.

Milyen érzés, hogy te lettél a legjobb augusztusban?

– Nagyon örülök és nagyon köszönöm mindannyiotoknak a sok segítséget. Nélkületek nem boldogulnék.

Számítottál-e rá, hogy ilyen sikered lesz?

– Nem.

Szerinted minek köszönheted ezt a díjat?

– A saját grafomániámon kívül annak, hogy nagyon sokat tanultam tőletek, remélem egyre növekszik az érdeklődés a környezetvédelem iránt. Azonban a sajtó ezt az igényt nem elégíti ki, tehát minket olvasnak.

Az összes eddigi cikked közül melyikre vagy a legbüszkébb és miért? (Lehet régebbi cikk is.)

– A legolvasottab a legszomorúbb: Megöltek egy piliscsabai polgárt…sajnos kivágták a 145 éves hársat. Teljes érdektelenség kísérte viszont a legtöbb felkészülést igénylő cikkemet a Biológiai aktivitás érték számításról.

Általában van-e valamilyen célod a cikkeiddel? Ha igen, mi az?

– Szenvedélyesen vágyom arra, hogy javuljon a környezetünk állapota, hogy érzékenyek legyenek az emberek a környezetük állapotára, hogy akarjanak a közügyekkel foglalkozni, ne legyen minden mindegy. A tájékozódáshoz szeretnék környezetvédelmi szempontokat adni. Hátha nem esznek meg minden maszlagot az emberek.

Szerinted milyen szintű és témájú cikkekre van a legnagyobb igény a szakterületen?

– Ezt sajnos nem tudom. Azt hittem, hogy a Római parttal kapcsolatosan írott bejegyzésem ( Nem vagyok épeszű), nagyot fog szólni. Aztán semmi. Viszont a bulvárosra sikerült címmel megjelent Botrány a Nemzeti szinház körül-nek rengeteg olvasója volt. Hogy a publikumnak mire van igénye ezért nem tudom. Csak azt, hogy én mit szeretnék elmondani. Aztán a kettő vagy találkozik vagy nem.

– Mások augusztusi cikkei közül melyiket ajánlanád és miért?

– Nem vagyok naprakész augusztusból. El voltam zárva a világtól. Még nem értem utol magam. Talán Szőke Zoli és a német környezetvédelem…

Van-e kedvenc szerződ a környezetvédelem szakterületen? Ha igen, ki ő és miért kedveled?

– Mindenkit nagyon kedvelek és mindenkit szívesen olvasok. Mészáros Andrást a civil tudósításokért és a hulladékos témákért, Szőke Zolit a Németországi beszámolóiért, Sashegyi Józsit az utibeszámolóiért és a fotókért. Banga Szilvit is szeretem, Rőthi Csillát is…

Van-e kedvenc szerződ a blogmagazin más területein? Ha igen, ki ő és miért kedveled?

– A Természettudományban Jóba Kati, Oktatásban Faragóné Hajdok Ilona., Turizmusban Kollát Gyula…de amikor a nők történelmi szerepével foglalkozik azt is mindig elolvasom., Szívesen olvasom Sáringer Kenyeres Dórát, De akit kedvelek, annak odateszem a like-ot, vagy bele és hozzászólok. Inkább annak higgyetek, mint az itt rögtönzött felsorolásnak

Mit tanácsolnál a kezdő cikkíróknak, hogy ők is képesek legyenek a hónap bloggerévé válni?

– Nem tudok titkokat felfedni. Lehet, hogy nincsenek is. Talán az elkötelezettség, a 100%-os odaadás, odafigyelés. És persze a sok szabadidő is elengedhetetlen :-)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.