Főoldal » Ismét sötétségbe borul a világ!

Ismét sötétségbe borul a világ!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Március 31-én újra megrendezésre kerül a WWF Föld Órája nevet viselő civil kezdeményezés. A világon több mint 1,8 milliárd ember csatlakozott már hozzá, de természetesen nem csak a magánszemélyeknek a feladata bolygónk védelme. A környezettudatos gondolkodású vállalat jó példát mutat és erőforrást is spórolhat együttesen. 

A WWF Föld Órája keretében egy órán keresztül sötétséget csinálnak, hogy a közös akció keretében felhívják a figyelmet korunk egyik legégetőbb problémájára, a globális éghajlatváltozásra és a túlzott energiafelhasználásra. Nem az egy óra alatt elért megspórolt pénzről szól az akció, hanem az energia fogyasztás hosszú távú csökkentéséről és optimalizásálásáról. 

[token node title-raw]

„Az emberektől azt kérjük, hogy a mindennapjaikban tegyenek vállalható lépéseket a környezetünk védelméért. Hasonló gondolatot szeretnénk elültetni a vállalatoknál is, hisz ma már egy hosszútávon gondolkodó, felelős gazdasági szereplőnek törekednie kell arra, hogy működését fenntarthatóbbá tegye.

A WWF Föld Órájához a tavalyi év során 5251 város csatlakozott világszerte. Azt szeretnénk, hogy hazánkban is minél több település vegyen részt a globális mozgalomban. A WWF Föld Órája Főváros nyertese az egész ország előtt ékeskedhet a címmel, amely jelzi, hogy az ott élők valóban tesznek bolygónkért.”

Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója

2012-ben a WWF Föld Órája arra buzdít, hogy ne csak egy óra erejéig figyeljünk a környezet védelmére. A környezettudatos vállalatok számára erkölcsi és anyagi szempontból is fontos, hogy egész évben figyelmet fordítsanak az energiatakarékosságra. 

Március 31-én este fél kilenckor, a Föld Órája kezdetekor elég lesz felpillantani a város fényeit uraló sokszáz világító hirdetésre, hogy lássuk, mely vállalatok tartják fontosnak, hogy kifejezzék elkötelezettségüket a környezetünk iránt.

Szerencsére évről évre többen vannak, akik meg szeretnék mutatni, mit tesznek a Föld jövőjéért. A foldoraja.hu weboldalon a csatlakozó vállalatok megoszthatják, hogy mivel készülnek a WWF Föld Órájára, és azt is, hogy mit tesznek ezen túl a mindennapokban. 

Ez egy remek kezdeményezés, aki teheti menjen el, számos programmal várják az érdeklődőket a szervezők. Részletek itt.

Hívd meg ismerőseidet is a buliba képeslappal! Kattints!

Kép forrása

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.