Főoldal » Itt megtanuljuk, hogyan kell élni!

Itt megtanuljuk, hogyan kell élni!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

„…hány árva, cserbenhagyott lélek kiállt némán segítségért, nap mint nap…”

A héten egy meglepő helyen jártam. Ide egy véletlen csoda, vagy más miatt keveredtem. De nem is ez a történet lényege. Rex Komáromi Állatvédők Egyesülete ahol jártam. Tudtam, hogy rengeteg kóbor, sérült illetve bajbajutott állatra számíthatok, de erre a látványra nem voltam felkészülve. Ennyi kutya, macska elhagyva az egészen picitől a idősig, Vaktól a csonkalábúig, kikötöttől a megégetettig. Az érzelmek és a látvány nem hagyott nyugodni, hogy mennyi állat, aki egykoron családtag volt most menhelyen van, és egyre kevesebb örökbefogadó gazdi van. Így felkerestem és egy közeli macskamenhelyet kerestem fel. Itt tudtam pár szót váltani a tulajdonossal, aki egyben a gondozó is. Hisz ez egy magánkézben lévő macskamenhely. V Edina körbevezetett, meglepődtem a menhely a lakásában van VII kerületben csupa gyönyörű cicával.

  • Miért itthon és miért pont cicákkal foglakozol?

Sajnos évek óta egyedül élek így elférnek mellettem az 4 szobás lakásban. a miért pont macskákkal kérdésre pedig egy igen szomorú történet add magyarázatott. 10 évvel ezelőtt volt egy cicám, amikor kiengedtem a ház belső udvarára nem is gondoltam, hogy sosem látom viszont élve. pár órával később, amikor már nem találtam sehol keresni kezdem, de kétségbeesésembe a szomszédok is a segítségemre voltak. Hosszas keresgélés után megtaláltuk a pincénkben agyonverve ekkor döntöttem el, hogy mindent megteszek, hogy több cica nem szenvedjen.

  • Jelen pillanat hány cicus élete megváltoztatásán fáradozik?

Hmmmmm. Pontosan meg tudom neked mondani 30 db állatból áll a jelenlegi állományom. Ebből 25 van velem a lakásban 2 az állatorvosnál van ivartalanítás miatt. 3 pedig az új családjánál van beszoktatáson.

  • Hogyan kerülnek be hozzátok?

Általában olyan idősektől, akik már nem tudnak róluk gondoskodni, vagy a különböző otthonokba nem vihetik magukkal.

  • Milyen gyakorisággal tudnak örökbe adni?

Sajnos egyre ritkább az örökbefogadás. 100 állat körülbelül 60% a új gazdihoz kerül fél éven belül.

A beszélgetés után gondolkodtam kinek is a hibája a sok kóbor illetve sérült, elhanyagolt állat. De mindig ugyan oda jutottam. Az ember a felelős. A rossz döntéseink illetve a túltenyésztés. Ne csak magunk miatt, hanem a földön élő társaink miatt is el kellene gondolkodnunk teteinken és azok következményein.

http://www.youtube.com/watch?v=NQrk73B4Efo

Ha már az azásnál tartunk azt a bizonyos 1% -ot költhetnénk hasznos dologra is nem de?

Kép: Google képkereső

Video: Youtube

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.