Főoldal » Izgalmas programok Veszprémben

Izgalmas programok Veszprémben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A héten rendezik városunk legnagyobb szabadtéri eseményét, a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Már sokadik alkalommal ez az év fénypontja, ezért a 4 napért érdemes Veszprémben élni. A fesztivált idén július 24-étől (szerdától) július 27-éig (szombatig) rendezik meg. A fellépők névsora, a délutáni koncerteken a zsűri és a közönség kegyeiért versengő zenészek rövid bemutatása, az egyes színpadok műsora és még sok más érdekesség megtalálható az esemény honlapján.

Ugyancsak a héten kezdődik a Művészetek Völgye, amely július 26-án pénteken nyitja kapuit, és a követlező héten, augusztus 4-én vasárnap zárul. Ez a 10 napos összművészeti rendezvény minden évben a megye legnagyobb kulturális eseménye. A Völgy programjairól minden információ megtalálható a fesztivál honlapján.

A két rendezvény között 2 napos átfedés van. (26-án pénteken már kezdődik a Völgy, de 27-én szombaton még tart az Utcazene…) Ez alapvetően szervezési hiba, mert a város legnagyobb szabadtéri eseményének nem lenne szabad egybeesnie a megye legnagyobb kulturális rendezvényével (erre figyelhettek volna az Utcazene szervezői), de azért alakult így, mert a belváros-rekonstrukció miatt az Utcazene nem a szokásos időpontban (július közepén), hanem valamivel később van, hogy a fesztivál időpontjára minél jobb állapotban legyen a felújítás alatt álló Kossuth utca, amely több zenei színpad helyszíne.

És most jön a lényeg: a Csalán Egyesület sem tétlenkedik a hétvégén.

Reméljük, hogy a Völgy nyitónapja és az Utcazene együtt sem tudja visszatartani árusainkat és vásárlóinkat a július 26-án pénteken 16-19 óra között megrendezendő jubileumi, 10. Csalán História helyi termelői piactól. És nem csak jubileumi ez a piac, hanem dobogós is a Balaton körüli piacok között!

A Magyar Konyha nyári különszámához jár egy kiadvány (170 hely ínyenceknek) mely a Balaton körüli értékes/látogatásra érdemes helyeket említi meg.

Nos a dobogó 3. fokára került a Csalán-Historia piac TOP 5 Piac kategóriában!

Ez úton is köszönjük minden kedves Önkéntesünknek az eddig nyújtott munkáját és piac látogatónknak a kitartásukat!

Ez a piac már az első 9 alkalom után felküzdötte magát a dobogóra, és most pénteken már a 10. alkalommal szervezi meg a Csalán Egyesület a Veszprémi História Kertben.

Minek köszönhető ez a gyorsan elért jó helyezés? Termékeink minőségének, a széles választéknak, a helyi termékek számos nagy előnyének, a szép és rendezett helyszínnek, és a Csalán Egyesület gondos szervező munkájának.

A pénteki piac után pedig a Művészetek Völgyébe látogat az egyesület, ahol a Csalán a Völgy szívében, a kapolcsi Malomszigeten rendezi be zöld játszóházát. Nem próbálunk versenyre kelni a megye legnagyobb eseményével, inkább mi is lelkesen részt veszünk benne, és zöldítjük a kultúrát.

Sok szeretettel és töretlen lelkesedéssel vár mindenkit a pénteki jubileumi Csalán-História helyi termelői piacra, és a Művészetek Völgyébe a Csalán Egyesület.

Vezérkép forrása a Google képkereső.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.