Főoldal » Keleti nyitás a Városligetben

Keleti nyitás a Városligetben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ahn Nak Tai koreai zeneszerző Bartók tanítványa volt. A Koreai nagykövetség és a Kelet Ázsia társaság együtt állították a szobrot, helyezték el mellette a márvány táblát, a körülötte lévő virágágyás gondozottsága példaadó a teljes Liget ( a Város) számára.

Dél-koreának van nálunk nagykövetsége, tehát ők állították a szobrot ( nagyon helyesen) Észak-Korea viszont az I. nem javasolt térségek és országok kategóriájába tartozik. ( Konzuli szolgálat honlapja) Most oda utazott a külügyi delegáció. Pedig a turisztikai szakértők nem javasolják. Na de saját felelősségére mindenki oda utazik, ahova akar.
MIvel nálunk politikai kérdés a szobrok állítgatása és döntögetése, meg akartam kérdezni a szobrot, hogy akkor most fél-e.
De szobor. Nem szól, csak néz maga elé a maga melankólikus módján.

De nem csak Korea felé nyitott a mi jó öreg Városligetünk!

A Városliget- előrehaladott kora ellenére- nagyon is modern felfogású! Megérezte az új idők új szeleit és nyitott kelet felé.
Legnagyobb körútját nevezte el a Kazah fővárosról, Asztana útnak.
Nem tudjuk ugyan, hogy hol kezdődik és végződik az utca, mert az Olof Palme sétány és a Tolsztoj Leo út sarkán áll egy egy utcatábla, ami a teljes Városligeti körút egy kis szeletkéje.
Na de akkor is nyitott![token node title-raw]

És ez jó! Lojálisnak kell lenni!
És akkor maradhat a Városliget, ha ilyen lojális?

Csak azt tudnám, hogy mit szól ehhez a szobor!

[token node title-raw]

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.